De Verbouwing

Reconstructie van de badkamervloer (deel 2)

Reconstructie van de badkamervloer (deel 2)
De vloer van de nieuwe badkamer moet verstevigd worden. In de eerste plaats omdat de afvoerbuizen per ongeluk diagonaal in de bestaande betonelementen waren geplaatst, waardoor deze hun stevigheid verloren. In de tweede plaats omdat de functie van die ruimte van slaapkamer naar badkamer verandert en een stevigere vloer zeker geen overbodige luxe is. In de badkamer komt een groot vrijstaand bad dat door de nieuwe vloer moet kunnen gedragen worden. Nog een argument is de oude schoorsteen. Deze is volledig weggebroken en heeft een groot gat in de vloer tegen de muur achter gelaten. Indien het gat met een doorlopend wapeningsnet gevuld kan worden, is dat ideaal.

De onderstaande foto ziet u het gat van de oude schoorsteen. De oude betonelementen zijn opengemaakt, de oude netten zijn weggevouwen zodat we de vloer extra kunnen verstevigen. De stempels op de voorgrond dienen ervoor om het plafond en dakconstructie op zijn plaats te houden. De muur die daar stond is tijdens de sloopwerken verwijderd.

nieuwe badkamervloer
De oude vloer is opengebroken

Oude schoorsteen

In de living onder de toekomstige badkamer is het plafond goed ondersteund met vele stempels. De plaats waar de schoorsteen heeft gezeten is nog goed zichtbaar op de foto hieronder. Een bekistingsplank is aangebracht zodat er beton gestort kan worden in het gat waar de schoorsteen door de vloer ging. Later kan men deze plaats opnieuw bezetten zodat we een strak plafond krijgen.

nieuwe badkamervloer
Het plafond is goed ondersteund met stempels

nieuwe badkamervloer
Wapening is aangebracht om het beton extra stevigheid te geven

Nieuwe vloer

Op de bovenstaande foto ziet u hoe de vloer is verstevigd. In de gaten van de welfsels zijn stalen pennen gestoken. Op de plaats waar de schoorsteen zat zijn deze pennen in de muur bevestigd door extra gaten te boren. Vervolgens is het oude wapeningsnet terug geplaatst en is daarbovenop een extra wapeningsnet aangebracht. Hierop kan met het nieuwe beton storten.

In onze video van eerder deze week, heeft u kunnen zien dat het restant beton voor de vloerplaat boven de kelder is gebruikt in de vloer van de badkamer. In de foto hieronder ziet u het eindresultaat.

nieuwe badkamervloer
De badkamervloer is voorzien van nieuw beton

Ook interessant