De Verbouwing

Eerste betonlevering voor onderschoeiing

Eerste betonlevering voor onderschoeiing
Met een paar dagen vertraging zijn de eerste delen van de onderschoeiing vol gestort met beton. Omdat er een relatief kleine hoeveelheid beton nodig is, wordt dit niet met een betonpomp gestort. De kosten van een additionele betonpomp zijn namelijk aanzienlijk. Met een lange buis kunnen de drie delen onder het huis gestort worden, de twee delen tegen de tuin bij de buren zijn op de ouderwetse manier, met kruiwagens gevuld.

Omdat de onderschoeiing slechts een tijdelijke functie heeft, wordt er geen wapening in aangebracht. Zodra de onderschoeiing helemaal klaar is, wordt de kelder uitgegraven en het beton tegen de onderschoeiing aangestort. De keldermuren worden uiteraard wel voorzien van wapeningsnetten.
Binnen enkele dagen wordt de volgende levering beton verwacht.

Beton storten voor de onderschoeiing
De bekisting is klaar. Tussen het plastic en hout zal straks het beton worden gestort. Het gat is slechts een meter breed, zodoende wordt de stabiliteit van de woning niet in gevaar gebracht.

Beton storten voor de onderschoeiing
Het eerste deel is gestort. Als het beton droog is, zal het uitstekende deel van het beton worden weggehaald, zodat er een rechte muur overblijft waartegen de kelderwand kan worden geplaatst.

Beton storten voor de onderschoeiing
De stukken onderschoeiing tegen de tuin van de buren liggen te ver weg voor de betonwagen. Hier wordt gebruik gemaakt van verschillende kruiwagens om het beton ter plaatse te brengen.

Ook interessant