Verbouwen

Verkeerborden rondom verbouwingswerkzaamheden

Verkeerborden rondom verbouwingswerkzaamheden
U bent van plan uw woning te verbouwen? Houd er rekening mee dat in de publieke ruimte dit op precaire plaatsen duidelijk wordt aangegeven. Het is beslist de moeite om hiervoor gespecialiseerde bedrijven aan te spreken. Welk borden zet ik het best en waar? Want het gaat in eerste instantie om de veiligheid van uw werf en die van de reguliere weggebruiker. Bij een verbouwing moet u met al deze ‘details’ rekening houden. Ga dus niet onbesuisd te werk, laat u adviseren.

Een van die belangrijke signalisaties is het verkeersbord E07: verboden parkeren, wel toegestaan voor werfwagens.

Parkeerborden worden geplaatst bij een tijdelijk parkeerverbod tijdens werken, de plaatsing van een container, het plaatsen of afbreken van een stelling, laden en lossen met een vrachtwagen ... De borden worden meestal per koppel geplaatst, ze worden doorgaans per stuk verhuurd. Indien u een koppel wenst, gelieve twee stuks te reserveren voor uw verbouwingswerken.

48 uur

TIP: plaats de parkeerborden minstens 48 uur voor de start van de werken. Voor het plaatsen van parkeerborden, vraag je eerst een vergunning aan bij de stad of gemeente. Die aanvraag doe je best 10 dagen op voorhand en kan tegenwoordig online bij de stad.

Heeft u een pakket borden nodig, neem nu 5 koppels, dan kan u meestal een interessante prijs bedingen.

Het kiezen van het correcte verkeersbord is beslist geen luxe om en rond de bouwwerf. Immers gaat het om eenieders veiligheid. Het niet plaatsen van een verkeersbord om kosten te besparen is dan ook geen verstandig besluit.

Ook interessant