Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Infoavond Toekomstbewust renoverenin Mechelen groot succes  

Infoavond Toekomstbewust renoverenin  Mechelen groot succes
Op 13 september organiseerde Wienerberger een informatieavond over het proefproject van binnenstedelijke renovatie in de wijk Nekkerspoel voor de buurtbewoners. De opkomst was groot en de aanwezigen wisten het programma van de avond duidelijk te smaken. Er viel dan ook veel informatie te rapen voor toekomstige bouwheren, zowel over de energetische en esthetische ingrepen, als over de winst aan wooncomfort en de financiële return van een slimme verbouwing.

Boeiende gesprekspartners

Bouwheer Jasper Truyens belichtte het plan van aanpak voor de renovatie van zijn rijwoning uit 1952 tot een toekomstbestendige, comfortabele en aangename thuis. Het huis is representatief voor een groot deel van de woningmarkt in Vlaanderen en leende zich dus perfect voor een proefproject waar alle ingrepen en investeringen nauwgezet onder de loep worden genomen. Architect Peter Vermeulen van ROVE architecten gunde het publiek een boeiende inkijk in de technische en ontwerpmatige aspecten van deze verbouwing. Energieconsulente Angeliques Verspeurt van de beroepsorganisatie Netwerk Architecten Vlaanderen zoomde in op de energetische vereisten waaraan verbouwers wettelijk moesten voldoen, en maakte de mensen in de zaal wegwijs in het begrip BENoveren. Jochen De Smet, Raadgever Energie bij het Kabinet van Bart Tommelein, schetste de krachtlijnen van het Vlaamse energiebeleid. Patrick Steurbaut van EANDIS zette alle mogelijke financiële tussenkomsten voor een energetische renovatie in de kijker. Katrien Nottebaert van Wienerberger tot slot belichtte de financiële, esthetische en woonmeerwaarde van een goede renovatieaanpak met bakstenen en kleidakpannen.

Jochen de Smet en Erika van Tielen
Jochen de Smet en Erika van Tielen

Een investering met onmiddellijk rendement

Een goede aanpak begint per definitie met een grondige en doordachte renovatie van dak en gevel, zeg maar van de bouwschil. Deze relatief beperkte investering is een onmisbare eerste stap naar een energiezuinige en comfortabele woning met een gezond binnenklimaat. Bovendien doet een goede aanpak van de bouwschil de verkoopwaarde van de woning meteen met 20% stijgen, zoals blijkt uit een financiële analyse van het proefproject in Mechelen. Die meerwaarde gaat hand in hand met een grotere duurzaamheid. Bakstenen en kleipannen hebben niet alleen een lange levensduur, maar ook een beperkte impact op onze leefomgeving. Bovendien biedt een hellend dak met kleidakpannen volop mogelijkheden voor de plaatsing van zonnepanelen en de recuperatie van regenwater.

Dankzij al die baten past het proefproject in Nekkerspoel perfect binnen het Mechelse streven naar een klimaatneutrale stad waar het aangenaam wonen is voor alle leeftijden en budgetten.

Zie ook: www.renovatieoplossingen.be/nl/blog/project-mechelen

Façabrick oplossing voor gevelrenovatie
Façabrick oplossing voor gevelrenovatie
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
15 september 2017
Nieuwsarchief:   

Meer verbouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
De Vlaamse Renovatiedag
BIS 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
(NS) © 2002 - 2018 Shift Networks bvba