Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Lagere kosten voor kleine planaanvragen per 1-1-2018  

Lagere kosten voor kleine planaanvragen per 1-1-2018
Vanaf 1 januari 2018 betalen aannemers een verlaagde retributie voor kleine planaanvragen. Daarover heeft de Vlaamse regering zich vandaag positief uitgesproken. Bouwunie is tevreden dat de regering zo ingaat op haar vraag naar een verlaagde retributie voor kleinere werken.
Iedereen die grondwerken wil uitvoeren, is wettelijk verplicht om plannen van de ondergrond op te vragen bij beheerders van kabels of leidingen in de nabijheid. Sinds begin 2016 gebeurt de planaanvraag en de afhandeling daarvan online via het KLIP. De kostprijs voor de planaanvrager bedraagt 10 euro per aanvraag. Ongeacht of het om een kleine putopening dan wel om een groot werk gaat.

Bouwunie kaartte deze problematiek aan en vroeg om een diversifiŽring van de tarieven.
De Vlaamse regering gaat daar nu op in. De retributie zal vanaf januari 5 euro bedragen als de planaanvraagzone niet groter is dan 200 m≤. Voor grotere planaanvraagzones blijft het te betalen bedrag behouden op 10 euro.

Het besluit over de diversificatie van het KLIP dat de Vlaamse regering vandaag goedkeurde, gaat nu voor advies naar de Raad van State. Als alles goed gaat, keurt de Vlaamse regering dit besluit na het zomerrecŤs definitief goed zodat het op 1 januari 2018 in werking kan treden.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
3 juli 2017
Bron: Bouwunie
Nieuwsarchief:   

Meer verbouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba