Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Plaats nieuwe ramen en deuren en krijg €10 per m²

Plaats nieuwe ramen en deuren en krijg €10 per m²
Zijn je huidige ramen en deuren verouderd of ben je nog op zoek naar ramen en deuren voor je nieuwe woonst? Klinkt als hét moment om ze te laten plaatsen. Ramen en deuren kan je volledig aanpassen aan je stijl en voorkeuren, zo kan je uit verschillende materialen en kleuren gaan kiezen naar jouw smaak. Goed vergelijken is de boodschap, want er zijn grote verschillen in prijs, kwaliteit en afwerking.

Materialen

De keuze van het materiaal is belangrijk. Of je nu voor PVC, hout of aluminium kiest het geeft jouw huis een extra uitstraling.
Wil je alvast wat meer info, richtprijzen of offertes op maat? Vraag hier vrijblijvende info.

PVC
PVC is een materiaal uit de duizend. Kunststof heeft tal van voordelen en is veelzijdig. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een andere kleur aan de buitenkant te nemen dan aan de binnenkant. PVC is een materiaal dat zowel bij moderne woningen als klassieke of landelijke woningen past.
Het is een materiaal dat onderhoudsvriendelijk en sterk is dus geen gedoe met schilderen of schuren. Bovendien isoleert het zeer goed waardoor het een positieve invloed heeft op de energieprestatie van je woning.

Plaats nieuwe ramen en deuren en krijg €10 per m²

HoutPlaats nieuwe ramen en deuren en krijg €10 per m²
Wil je een warme uitstraling met een natuurlijke look? Hout is daar het ideale materiaal voor. Het is erg duurzaam en heeft een levensduur van meer dan 50 jaar. Ook kan je vormen en versieringen toevoegen aan je houten ramen en deuren om je stijl wat te accentueren. Wil je achteraf je hout een ander kleur geven of wil je een beschadiging wegwerken? Ook dat is geen probleem. Bovendien kan hout alle weersomstandigheden weerstaan en het is uiterst isolerend.

Aluminium
Aluminium ramen en deuren worden meestal gebruikt bij moderne woningen door de strakke uitstraling maar zijn ook mogelijk bij klassieke woningen. Dit materiaal is zeer sterk, onderhoudsvriendelijk en brandwerend. Aluminium is niet gevoelig voor slechte weersomstandigheden en is perfect recycleerbaar dus maak je gebruik van een milieuvriendelijk materiaal.

Plaats nieuwe ramen en deuren en krijg €10 per m²

Buitendeuren

Bij het kiezen van nieuwe buitendeuren zal je niet over één nacht ijs kunnen gaan. De afwerking van je buitendeur past bij de rest van je woning dus moet je nadenken over de deurklink, beglazing, dubbele of enkele deur, vliegenraam,...

Tenslotte mag je niet vergeten om met inbraak- en brandwerende eigenschappen rekening te houden zoals veiligheidssloten en scharnieren. Een veilige en isolerende buitendeur is belangrijk en het aanbod is eindeloos. Word je graag verder geholpen vooraleer je een keuze maakt? Hier vind je alvast gratis meer info.

Plaats nieuwe ramen en deuren en krijg €10 per m²

Premies

Als u enkele beglazing heeft of gewoon dubbel glas kan er veel warmte verloren gaan. Daarom is isolerende beglazing belangrijk en maak je ook kans op enkele interessante premies.
Om een premie te ontvangen is het nodig dat de werken uitgevoerd worden door een aannemer. Voor extra voordeel kom je in aanmerking als je woning minstens 10 jaar oud is want dan krijg je een BTW-tarief van 6% in plaats van 21%.

Wanneer je hoogrendementsglas gaat plaatsen, krijg je een premie van €10 per m².
Ga je zowel het glas als het buitenschrijnwerk gaan vervangen en is je woning minstens 30 jaar oud? Dan krijg je met de renovatiepremie 20 tot 30% van je investering terugbetaald wat zeer mooi meegenomen is.

Doe je kleinere investeringen voor glas-en schrijnwerk en is je woning ouder dan 25 jaar? Dankzij de verbeteringspremie heb je recht op €1250.

Ben je van plan om binnen de 5 jaar te investeren in andere energiebesparende maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, ventilatie,...? Dan krijg je via de totaalrenovatiebonus een premie vanaf €1250 tot maar liefst €4750.

Daarnaast hebben veel steden en gemeentes nog extra energiepremies. Zo heeft bijvoorbeeld de stad Gent een premie tot € 35/m² voor de vervanging van glas en kader. Ook als je enkel het glas vervangt door beter isolerend glas, kan je een premie bekomen. De premies kunnen samen met de andere premies aangevraagd worden. Wat het premiebedrag mooi de hoogte in kan stuwen.

Plaats nieuwe ramen en deuren en krijg €10 per m²

Beglazing

Enkele of dubbele beglazing laat veel warmte verloren gaan. Er zijn twee types beglazing die maximaal isoleren en geen warmte doen verdwijnen.

Hoogrendementsglas (HR++)
Dit type beglazing is de vernieuwde versie van dubbele beglazing. Het heeft nog een dun laagje metaal dat op de beide kanten van het glas ligt. Het dunne laagje houdt geen zonlicht tegen en is minder temperatuurgevoelig. Waarom het zo efficiënt is omdat er tussen de twee lagen een edelgas zit in plaats van lucht.

Driedubbel glas
Bij driedubbele beglazing heeft nog een derde glaslaag. Het heeft twee dunne laagjes metaal met daartussen ook een edelgas. Dit type beglazing is uiterst isolerend.

Plaats nieuwe ramen en deuren en krijg €10 per m²

Kortom, ramen en deuren is buitenschrijnwerk dat het karakter van je woning gaat accentueren. Je kan best goed vergelijken en enkele offertes opvragen, hier vind je alvast meer informatie hoe dit kan!
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
15 mei 2017
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Meer verbouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over Buitenschrijnwerk


Producten voor Buitenschrijnwerk


Gerelateerde artikelen


Video`s over Buitenschrijnwerk


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba