Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

BENOveren kan je leren met www.mijnBENOvatie.be  

BENOveren kan je leren met www.mijnBENOvatie.be
Renoveren? Doe het dan meteen goed. Of liever nog, renoveer beter: BENOveer. Het komt erop neer dat je je woning zodanig renoveert, dat haar energieprestaties even goed of – liever nog – beter zijn dan die van nieuwe woningen die vandaag worden gebouwd. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde. De website www.mijnBENOvatie.be toont je aan de hand van 5 BENOvatiestappen hoe je je BENOvatie het best aanpakt.

Het ideale BENOvatietraject

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject – al heeft ieder project uiteraard zijn eigen aanpak, en lopen er vaak werken dooreen – gaat via, de BENOvatie van achtereenvolgens het dak, de buitenmuren, het glas, het schrijnwerk en de vloer naar de zogenaamde ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting.

Het is doorheen deze 5 BENOvatiestappen dat de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder gidst met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

5 BENOvatiestappen

Een eerste stap in je ideale BENOvatietraject is de BENOvatie van je dak. Op www.mijnBENOvatie.be vind je alle info (wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, plaatsers en verdelers, premies, financieringsadvies enz.) over de isolatie- én afwerkingsmogelijkheden bij de BENOvatie van je hellend of van je plat dak.

Na het dak zijn de buitenmuren de tweede grootste oorzaak van warmteverlies. De BENOvatie van je buitenmuren, aan de buitenkant, aan de binnenkant of in de spouw, betekent bijgevolg de tweede stap in je ideale BENOvatietraject. Ook bij deze stap worden op www.mijnBENOvatie.be niet alleen de isolatieoplossingen en -mogelijkheden besproken, ook aan bijvoorbeeld luchtdichting wordt de nodige aandacht besteed. Zonder de vele mogelijke afwerkingen – zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, zink, pvc als vezelcement – te vergeten.

Met een goede luchtdichtheid en een goede thermische isolatie kan je ook het warmteverlies doorheen vensters en deuren sterk beperken. Naargelang je de luchtdichtheid dan wel de thermische isolatie wil verbeteren, zal je daarvoor respectievelijk het raam- of deurkader of de beglazing moeten aanpassen. Ook hierover vind je alle info op www.mijnBENOvatie.be.

Het isoleren van de vloer op de begane grond is de vierde stap om tot een volledig geBENOveerde buitenschil van je woning te komen. Op www.mijnBENOvatie.be lees je alles wat je moet weten om je vloer te isoleren en af te werken

In een ideaal BENOvatietraject zorg je niet alleen voor een goed geïsoleerde woningschil om de energievraag van je woning te beperken, je kiest ook voor de juiste energiebronnen en voor de juiste technieken voor verwarming, sanitair warm water, ventilatie en je elektrische installaties. Op www.mijnBENOvatie.be kom je te weten wat de beste oplossingen voor elk van die technieken in je BENOvatie zijn en hoe je in je geBENOveerde woning rationeel met energie omgaat.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
21 februari 2017
Bron: Marquiz
Nieuwsarchief:   

Meer verbouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba