Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Belastingvermindering voor dakisolatie: tijd is bijna om  

Belastingvermindering voor dakisolatie: tijd is bijna om
Wie nog van de Vlaamse belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie wil genieten, moet ten laatste op 31 december een bestelling hebben geplaatst én een voorschot betaald. De rest van de factuur moet ten laatste op 31 december van volgend jaar betaald zijn. Dat is dus niet veel tijd meer. Zeker als je weet dat de meeste bouwbedrijven op vakantie zijn vanaf vrijdag 23 december (wettelijke inhaalrustdagen bouw: van 23/12/2016 t.e.m. 06/01/2017).

Een enquête van Bouwunie bij haar leden actief in het plaatsen van dakisolatie wijst uit dat 2 op 3 van hen meer aanvragen heeft gekregen sinds de boodschap dat de belastingvermindering verdwijnt. Bij 52% van hen gaat het om een toename met meer dan 25%. Bij 16% zelfs om meer dan 40%. De meerderheid gaat deze werken in de eerste helft van 2017 uitvoeren. 21% heeft hiervoor ook de tweede helft van 2017 nodig.
Keerzijde van de medaille is dat het aantal aanvragen voor dakisolatiewerken na nieuwjaar serieus zal terugvallen.

In 2020 moeten alle daken verplicht een minimum aan dakisolatie hebben. De Vlaamse regering bouwt daarom langzaam de financiële steun af. Zo verdwijnt de belastingvermindering voor dakisolatie in 2017. Bouwunie vroeg en kreeg een overgangsregeling zodat gezinnen nog de kans kregen om actie te ondernemen.

De belastingvermindering bedraagt 30% van het investeringsbedrag inclusief btw met een maximum van 3.070 euro.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
7 december 2016
Bron: Bouwunie
Nieuwsarchief:   

Meer verbouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over Isolatie


Producten voor Isolatie


Gerelateerde artikelen


Video`s over Isolatie


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba