Verbouwen

Renovatiedag: Opfrissen en updaten van rijwoning

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de renovatie van een rijwoning in Kortrijk zien. Locatie,volume,stijl en sfeer motiveerden de eigenaars om de rijwoning te kopen. Zonder extreme ingrepen wilde men e open geest van de woning behouden en versterken. De woning is technisch volledig vernieuwd en voorzien van vloer- dak- en gevelisolatie.

De bestaande gevelopeningen zijn behouden maar met nieuw schrijnwerk alternatief ingevuld. Slechts 2 muren zijn weggebroken om een leefkeuken als nieuw volume in het leefverdiep in te schuiven. De plankenbekist betonnen struktuur is blootgezet. Zo veel mogelijk behoud van bestaande afwerkingen in combinatie met een nieuwe Terra-afwerking van vloeren,muren en volumes. Het buro is achter in de tuin in 2 zee-containers ondergebracht, bij de zwemvijver.

Zondagnamiddag 29 mei 2016 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Vrijstaande woning
Bouwjaar: 1969
Renovatiejaar: 2015

Bureaugegevens
wim croubels architect
Architect wim croubels

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant