Verbouwen

Moderne B&B in voormalig raadhuis

Het voormalige raadhuis van het Limburgse Kessel is getransformeerd naar een luxe bed&breakfast met vergader- en loungefaciliteiten. JKP-Architects creëerde een totaalconcept, waarin modern ontwerp is gecombineerd met originele elementen. Achter de oude muren van een voormalig gemeentehuis, ligt een B&B-accommodatie met onder andere vier helder en modern vormgegeven kamers. Het pand ligt tussen de Markt en de Maas. Toen het na een fusie leeg kwam te staan, schreef de gemeente in 2012 een competitie uit voor herbestemming van het oude raadhuis.

Samen met de opdrachtgever schreef en presenteerde het bureau JKP-Architects van de jonge architect en ontwerper Kim Peeters een businessplan, concept en ontwerpplan voor een nieuw concept in de leisure-markt. De accommodatie Het Raadhuys moest de gastvrijheid en intimiteit van een hoogwaardige B&B bieden en tegelijkertijd het comfort en de faciliteiten van een middelgroot designhotel.

Dat betekent dat in het pand B&B-kamers, een ontbijtkamer, ontmoetingsruimtes, alsook ruimten voor vergaderingen en bijeenkomsten en een publiek toilet moesten worden gerealiseerd. Dit moest verder worden gecombineerd met een privé-appartement voor de eigenaren.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant