Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Bouwen of renoveren blijft de beste investering…  

Bouwen of renoveren blijft de beste investering…
Zolang de spaarboekjes nauwelijks iets opbrengen en de rente op hypothecaire leningen historisch laag blijft, is investeren in het bouwen – of kopen en renoveren – van een woning een wijze beslissing. Flink wat studies tonen aan dat een eigen woonst de beste belegging is, in goede en kwade dagen.

Dus: wil je een woning kopen of (ver)bouwen? Wil je graag je interieur opfrissen of je huis uitbreiden? Een nieuwe keuken of badkamer kopen? Breng dan zeker een bezoekje aan bouw&reno, dé bouw- en renovatiebeurs, van zaterdag 14 tot en met zondag 22 januari in Antwerp Expo. Daar vind je negen dagen lang alle mogelijke tips en tricks, nuttige adressen en creatieve ideeën voor een geslaagd (ver)bouwproject.

Download hier uw gratis toegangsticket voor bouw & reno 2017

De kaarten zijn geldig voor 1 of 2 personen van maandag 16 tot en met donderdag 19 januari 2017.
Klik hier om uw gratis ticket online te bestellen

... zeker als je gratis professioneel advies krijgt …

Iedereen met bouw- of renovatieplannen heeft flink wat vragen en is op zoek naar objectieve antwoorden daarop. Die krijg je tijdens bouw&reno van Architecten-Bouwers, Bavaco Projects, Bouwunie, CIB Antwerpen, Eandis, Electro Helsen en Stad Antwerpen. Die specialisten staan klaar om je gratis wegwijs te maken in het kluwen van regeltjes, normen en verplichtingen die bij een (ver)bouwproces komen kijken. Om een gratis adviessessie bij te wonen, schrijf je je vooraf in via www.bouwreno.be. De sessies zijn persoonlijk en duren zo'n 20 minuten.

 • Algemeen bouwadvies
  Op het adviesplein van Bouwunie zijn er vakmensen uit alle sectoren aanwezig om je objectief te informeren. Want bij het uitvoeren van eender welk (ver)bouwproject zijn er tal van praktische zaken waar je rekening moet mee houden. Heb je algemene vragen over ruwbouw en renovatie, hernieuwbare energie, isolatie, ventilatie, interieurschrijnwerk, schilder- en decoratiewerken, dakwerken …? Dan kan je bij de specialisten van Bouwunie terecht.

 • Stad Antwerpen adviseert huurders, kopers en verbouwers
  Alle (toekomstige) huurders en eigenaars van een woning in Antwerpen krijgen advies op de stand van Stad Antwerpen. Medewerkers van het Woonkantoor, het EcoHuis en de dienst stedenbouwkundige vergunningen beantwoorden alle vragen over wonen, kopen, (ver)bouwen of (ver)huren. Maar je krijgt er ook gratis advies over duurzame materialen en energiezuinig verbouwen, over woonkwaliteit en over premies van de verschillende overheden en van de energieleveranciers.

 • Advies van een architect
  De architecten van Architecten-Bouwers geven je bouwadvies en geven uitleg over de taak van de architect. De rol van de architect is niet beperkt tot het tekenen van bouwplannen en het controleren van de uitgevoerde werken, maar omvat ook de praktische begeleiding doorheen het bouwproces. De architect is je vertrouwenspersoon. Want achter die gevel waarop je zo fier zal zijn, schuilt heel veel bouwkunde en nieuwe technieken.

 • Advies over sanitair, verwarming en airco
  Wat is voor jouw woning het beste verwarmingssysteem? Welke types condensatieketels bestaan er? Is een warmtepomp echt een goede keuze en zijn zonnepanelen de moeite waard? Moet je bij een nieuwbouw en bij een renovatie verplicht een ventilatiesysteem installeren? Advies over sanitair, verwarming, airconditioning, warmtepompen en ketel- en badkamerrenovatie krijg je op de stand van Bavaco Projects.

 • Advies over energie en het premieaanbod
  Een nieuwbouw aansluiten op het elektriciteits- en aardgasnet: hoe gaat dat? Welke werken moet ik uitvoeren voor een aansluiting? Wat is BEN? Aan welke E-peilvereisten moet een nieuwbouw voldoen? Hoe kan ik mijn woning energiezuinig maken? Voor welke premies kom ik in aanmerking? En welke stappen moet ik ondernemen om die aan te vragen? Voor een antwoord op die vragen kom je langs op de stand van Eandis.

 • Advies over elektriciteit, verlichting en domotica
  Kan ik mijn elektriciteit zelf installeren? Welke bekabeling moet ik voorzien voor digitale tv en internet? Wat is het verschil tussen een domoticasysteem en teleruptoren? Is domotica zijn meerprijs waard? Geeft ledverlichting wel voldoende licht en hoelang gaan leds mee? Hoeveel kost een lichtstudie? Welke armaturen mogen er in een badkamer worden gebruikt? Met al die vragen helpt Elektro Helsen je verder.

… en gratis infosessies

Naast persoonlijke adviessessies worden er tijdens bouw&reno ook verschillende infosessies georganiseerd. Ook die zijn volledig gratis en ook hiervoor kan je je vooraf inschrijven. Een overzicht:

 • Betaalbaar (ver)bouwen, een utopie?
  Welke impact heeft de aanpassing van de woonbonus? Wat verandert er qua premies? Staan de leningen nu echt historisch laag? Hoe evolueren de vastgoedprijzen? Is energiezuinig bouwen duurder? In 40 minuten helpt Livios je inschatten of (ver)bouwen haalbaar is voor jou.
  Wanneer: zaterdag 14 en zaterdag 21 januari telkens om 10.30 uur
  Inschrijven: www.livios.be/bouwenreno

 • Alles over premies en benoveren: renoveren met verstand!
  Energiebesparing levert heel wat financiële voordelen op, maar veel mensen zien door het bos de bomen niet meer. Daarom organiseert bouwinfo.be een onafhankelijke infosessie over alles wat met energiezuinig en duurzaam verbouwen te maken heeft. Hoe vraag ik premies of steunmaatregelen aan? Kan ik verschillende premies met elkaar combineren? Hoeveel moet ik investeren en wat spaar ik dan uit? Op deze gratis infosessie kom je alles te weten over alle premies rond energiezuinig en duurzaam verbouwen.
  Wanneer: zaterdag 14 om 11.00 uur
  Inschrijven: www.bouwinfo.be/infosessies

 • Pop-up infosessies georganiseerd op het adviesplein van Bouwunie
  · Buitengevelisolatiesystemen: mooie isolatie van je woning
  · Renoveren en isoleren: 2 duurzame ideeën
  · Energiezuinig bouwen · Waarop letten bij de keuze van je ramen?
  · Hoe herken ik een goede aannemer?
  Wanneer: op verschillende momenten tijdens de beurs (meer info via www.bouwreno.be)
  Inschrijven: voor de pop-up sessies hoef je je niet in te schrijven

Meer dan 250 exposanten

De 4 hallen van Antwerp Expo zullen tot in de kleinste hoekjes gevuld zijn met zo’n 250 enthousiaste exposanten. Tijdens bouw&reno krijg je dan ook een duidelijk overzicht van alles wat de bouwsector op dit moment te bieden heeft: van bouwmaterialen en dakwerken, over keukens & badkamers, ramen & deuren, isolatie, tot verwarming, verlichting, veranda’s ...

Bouw&reno is en blijft de eerste grote (ver)bouwbeurs van het jaar. Je ontdekt er dan ook meteen de laatste trends en de nieuwste technieken uit de bouw- en renovatiesector. Je vindt er niet alleen de producten of materialen waarnaar je (misschien al lang) op zoek bent, maar ook de vakman die ze kan komen plaatsen.

Bouw&reno praktisch

Waar:
Antwerp Expo
Jan Van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Wanneer:
Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 januari 2017
- Weekend: 10 tot 18 uur (met gratis opvang van kinderen tussen 4 en 10 jaar, maximum 3 uur)
- Weekdagen: 13 tot 18 uur
- Nocturne: vrijdag 20 januari, open tot 22 uur

Toegangsprijs:
- € 10 (online tickets met korting via www.bouwreno.be)
- Gratis toegang voor kinderen tot en met 16 jaar (vergezeld door een volwassene)

Openbaar vervoer:
- Tram 2 Linkeroever - Hoboken
- Tram 6 Luchtbal - Olympiade
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
10 januari 2017
Bron: Easyfairs
Nieuwsarchief:   

Meer verbouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba