Verbouwen

Geef uw woning een unieke zinken look

Op Batibouw 2014 stelde VMZINC zijn nieuwe gevelbekledingsoplossing VMZ Overlappingsprofiel voor. Dit profiel in geprepatineerd zink wordt net zoals het VMZ 200 Overlappingspaneel horizontaal en overlappend geplaatst. Het biedt in combinatie met isolatie naast een esthetische meerwaarde ook een duurzame en energiezuinige bescherming aan een prijs die – van alle bestaande zinken gevelbekledingstechnieken – de meest toegankelijke is. Bovendien is het VMZ Overlappingsprofiel uitermate licht en uitgerust met een tand-en-groef-zelfklemmend systeem dat de plaatsing op de werf vereenvoudigt. Zo kan je zinken gevel sneller en met minder ongemak laten plaatsen.

Plaatsingstechnieken

Wie opteert voor zink om een gevel te bekleden, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie, heeft met de gevelbekledingssystemen van VMZINC ontzettend veel keuzemogelijkheden. Vooreerst bestaan er verschillende tinten zink: donkergrijs ANTHRA-ZINC, fluweelgrijs QUARTZ-ZINC, PIGMENTO Rood, Blauw, Groen en Bruin en vanaf Batibouw 2014 ook geëtst zink AZENGAR. Bovendien biedt VMZINC verschillende zogenaamde ‘plaatsingstechnieken’ aan, afhankelijk van de vorm van het gekozen gevelbekledingsprofiel en de manier waarop die profielen ten opzichte van elkaar worden geplaatst: VMZ Staande naad, VMZ Mozaik, VMZ 200 Overlappingspaneel, VMZ Sinusprofiel, ruitvormige VMZ Adeka...

Tot nu toe vormde VMZ 200 Overlappingspaneel de meest gekozen plaatsingstechniek en ook prijsmatig de meest toegankelijke. Deze panelen worden horizontaal en overlappend geplaatst en creëren zo, afhankelijk van de stand van de zon, een geraffineerd spel van schaduw en licht.

VMZ 200 Overlappingspaneel versus VMZ Overlappingsprofiel

Het nieuwe VMZ Overlappingsprofiel ziet eruit als een VMZ 200 Overlappingspaneel, met dat verschil dat het VMZ Overlappingsprofiel in 2 verschillende dieptes verkrijgbaar is: in 20 mm - zoals het huidige VMZ 200 Overlappingspaneel - , en in 13 mm. Bovendien is het nieuwe VMZ Overlappingsprofiel in tegenstelling tot het VMZ 200 Overlappingspaneel niet enkel in QUARTZ- en ANTHRA-ZINC beschikbaar, maar eveneens in PIGMENTO Rood, Blauw, Groen en Bruin en binnenkort ook in AZENGAR.

Het grote verschil schuilt evenwel in wat je met het blote oog niet ziet: het installatiegemak. Op dat vlak breekt het nieuwe VMZ Overlappingsprofiel werkelijk alle records.

In de eerste plaats is het VMZ Overlappingsprofiel lichter dan ooit. Het gewicht per geplaatste m² bedraagt ongeveer 7,5 kilo. Dit heeft als voordeel dat je geen zware draagconstructie nodig hebt, wat een positieve invloed kan hebben op de globale prijs van de zinken gevel.

Ook de plaatsing zelf gaat gemakkelijker dan ooit dankzij het speciale zelfklemsysteem dat VMZINC voor deze nieuwe gevelbekledingsprofielen ontwikkelde en dat meteen een tweede grote meerwaarde vormt. Zo hoeft het VMZ Overlappingsprofiel niet langer aan de onderkant te worden ingehaakt. Voortaan worden ze gestapeld en geklemd en meteen bevestigd. Van zodra het eerste profielperfect horizontaal is geplaatst en bevestigd, is het plaatsen van de daarop volgende rijen kinderspel. Met behulp van een nagelpistool of schroefmachine bevestigt de plaatser de profielen op een houten draagstructuur.

Het nieuwe VMZ Overlappingsprofiel vormt dus de oplossing bij uitstek om je gevel nog sneller en met minder ongemak in zink te laten bekleden.

Nog zekerder met een VMZINC at WORK-installateur

Het nieuwe VMZ Overlappingsprofiel is zo ontworpen dat de kans op fouten bijna nihil is. Voor wie 100% zeker wil zijn van een kwalitatieve plaatsing en een uitstekende service aan een correcte prijs, raadt VMZINC zijn VMZINC at WORK-installateursnetwerk aan.

Dit zijn zogenaamde ‘geprefereerde partners’ van VMZINC die allemaal een doorgedreven opleiding en training hebben gekregen en daardoor borg staan voor een feilloze plaatsing van zinken dak- of gevelsystemen. Een VMZINC at WORK-installateur is vertrouwd met het VMZINC-systemengamma en kan (ver)bouwers perfect adviseren bij hun plannen en bij de uitvoering ervan.

Richtprijs, geleverd en geplaatst, voor het VMZ Overlappingdprofiel

85 euro per m² (Adviesprijs exclusief draagstructuur, isolatie, membraan, randafwerkingen en BTW)

Bezoek VMZINC op Batibouw, stand 5119.

Ook interessant