Verbouwen

Renovatiedag: Wonen in het licht

Renovatiedag: Wonen in het licht
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de renovatie zien van een oude rijwoning in Mortsel. De bestaande woning was typisch een stapeling van bijbouwtjes en aanvullingen. Deze zijn radicaal verwijderd en een nieuwe achterbouw is gerealiseerd. De achterbouw is op diverse niveaus losgetrokken van de bestaande achtergevel en die tussenzones zijn lichtstraten geworden die de rijwoning tot diep binnenin van natuurlijk licht voorzien.

Ook ingesloten kamers krijgen daardoor natuurlijk licht. De bestaande trappenpartijen zijn strak versoberd en op de bordessen is opnieuw licht 'gezocht' om een donkere rijwoning in een heel nieuwe setting te brengen. De functies werden om die redenen ook geheroriënteerd. De zoldertrap werd ontsloten.

Zondagnamiddag 28 mei 2017 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 75 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2015
Rijwoning

Bureaugegevens
ontwerp: vorm interieurgroep
Interieurarchitect Ward Moyson

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant