Verbouwen

Renovatiedag: Verbouwen en uitbreiden van villa in Koksijde

Renovatiedag: Verbouwen en uitbreiden van villa in Koksijde
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de verbouwing en uitbreiding van een villa in Koksijde zien. Deze kustvilla was tot in 2011 een typisch vakantiehuis. In die periode is er aan het hele huis ook niets veranderd, en werd er weinig aandacht besteed aan het onderhoud. Het spreekt voor zich, dat dit na 42 jaar nochtans wel eens nodig was. Villa Pouce, die initieel opgefrist zou worden, onderging uiteindelijk een totale renovatie.

De woning werd volledig gestript en de indeling geheroriënteerd. Het concept hierachter werd gerealiseerd door een nauwe samenwerking tussen architect en interieurarchitect.

In eerste fase werd de woning verbouwd en de tuin aangelegd. In de tweede fase werd het interieur volledig aangepakt door Alluur.

Zondagnamiddag 28 mei 2017 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 75 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2012-2014
Vrijstaande woning

Bureaugegevens
architect Sofie Ver Eecke
Interieurvormgever bij Alluur

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant