Verbouwen

Renovatiedag: Reorganisatie en uitbreiding woning

Renovatiedag: Reorganisatie en uitbreiding woning
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u deze keer de renovatie en uitbreiding van een vrijstaande woning in het Antwerpse Hove zien. Deze woning was historisch in diverse fasen verbouwd. De oriëntering en de organisatie van de woning voldeed niet meer aan de behoeften van de bewoners. Het terrein kon worden uitgebreid waardoor een totaal andere interne communicatie en organisatie mogelijk werd, omwille van de speciale inplanting van het nieuwbouwgedeelte.

Door de inkom centraal in te planten is in de bestaande woning een open en communicatief gelijkvloers ontstaan met respect voor de bestaande ruimtes en is er een duidelijk afgesloten nachtgedeelte. De nieuwbouw werd harmonieus contrasterend gemaakt. De inrichting is op mensenmaat en gevoel.

Zondagnamiddag 28 mei 2017 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 75 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2015
Vrijstaande woning

Bureaugegevens
vorm interieurgroep bvba

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant