Verbouwen

Renovatiedag: Licht tot in het hart van de woning

Renovatiedag: Licht tot in het hart van de woning
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u deze keer de renovatie van een koppelwoning uit de jaren 30 in Berchem zien. De woning maakt deel uit van een ensemble van gelijkaardige woningen. Het belangrijkste uitgangspunt was de woning in haar ‘oorspronkelijke’ staat te herstellen, het zoeken naar authenticiteit. De voornaamste aanpassing in het gevelbeeld is het opnieuw plaatsen van de verdwenen erker, alsook het verplaatsen van de voordeur.

In het hart van de woning op het gelijkvloers plaatsten we de dakplaat hoger waardoor een bovenlicht in de zijgevel licht brengt in dit (vroeger) donkere gedeelte van de leefruimte. Verder werd er achter de woning een uitbreiding opengewerkt naar de tuin. Het hoofdvolume op de 1e en 2e verdieping werd grondig gerenoveerd.

Zondagnamiddag 28 mei 2017 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 75 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2016
Koppelwoning

Bureaugegevens
De Beenhouwer + Leonard Architecten

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant