Verbouwen

Renovatiedag: Verbouwen van een vrijstaande woning

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de renovatie van een vrijstaande woning in Sint-Niklaas zien. Een bestaand landhuis met een grote tuin en zuidgerichte oriëntatie is verouderd op vlak van isolatie, technieken, sfeer en plan. Een grondige interne verbouwing met doorgedreven interieurarchitectuur geeft een heel nieuw elan aan de woning.

Aan de buitenzijde zijn de nieuwe ingrepen duidelijk zichtbaar als contrast met de bestaande architectuur. Passieve zonne-energie en een doorgedreven isolatie in combinatie met een cv met zonneboiler en (overal) vloerverwarming zorgen voor een zeer goede energiescore. Een zuidgerichte lichtstraat zorgtin combinatie met een centrale vide voor veel lichtinval in het noordgerichte deel van de woning zodat deze overal baadt in het licht.

Zondagnamiddag 29 mei 2016 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Vrijstaande woning
Bouwjaar: 1955
Renovatiejaar: 2014

Bureaugegevens
MAN architecten CVBA
Architect Bas Wauman
Interieurarchitect Olivier Daelman

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant