Verbouwen

Renovatiedag: 16de eeuws monument wordt architectenbureau

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de renovatie van een monument in Sint-Truiden zien. In 1872 werd het 16de eeuws pand omgevormd tot kapel, de ideale locatie voor een architectenkantoor. Het concept omvat vier strakke witte dozen die geschrankt gestapeld zijn waarbij de bovenste zwevend uit het monument steekt. Deze dozen staan in schril contrast met het ruwe verleden met diens oorspronkelijke kleurpatine.

Een trappencomplex in zwart gelakt staal zorgt voor een uitzonderlijke beleving tussen oud en nieuw waarbij je via terrassen wandelt tussen de oorspronkelijke eiken dakstructuur. De open ruimte van de kapel is de ontvangsruimte voor het architectenbureau en wordt polyvalent gebruikt voor tentoonstellingen, concerten…

Zondagnamiddag 29 mei 2016 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Bouwjaar: 16de eeuw
Renovatiejaar: 2015

Bureaugegevens
Klaarchitectuur bvba
Architect Gregory Nijs

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant