Verbouwen

Renovatiedag: betaalbaar en reproduceerbaar

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u deze keer de verbouwing van koppelwoning in Anderlecht zien. De uitdaging van vandaag ligt niet in het renoveren van lage-energiegebouwen maar in het financieren van de verbouwing voor een redelijke kostprij, zodat dit zo vaak mogelijk kan worden herhaald. Het doel van RenovActive is om een duurzaam en betaalbaar renovatieconcept te ontwikkelen dat op grote schaal kan worden toegepast.

RenovActive is dus een concept dat voor velen financieel toegankelijk is en technisch perfect reproduceerbaar is. Concreet, de woning werd uitgebreidt tot een leefruimte van 95m² die tegelijk licht, gezond en comfortabel is. De trappen werden verplaatst naar het midden van het huis om een circulatiekern te creëren die fungeert als een as voor ventilatie en daglicht.

Zondagnamiddag 29 mei 2016 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2016
Koppelwoning

Bureaugegevens
ONO architectuur

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant