Algemeen

Renovatiedag: Arbeiderswoning uit het interbellum

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u deze keer de verbouwing van rijwoning in het Oost-Vlaamse Wondelgem zien. De woning staat midden in een rij van vijf arbeiderswoningen uit het interbellum, die gekenmerkt worden door doorlopende kroonlijst en nok en hun parallelogramvormig grondplan. Ook in hun gevelcomposities met rode en gele baksteen vormen zij visueel een geheel.

Het dak werd vernieuwd en aan voor- en achterzijde uitgebreid met een piramidevormige dakkapel. Hiervoor werd vertrokken van de geometrische kenmerken van het perceel: de dakkappellen vormen twee gelijkbenige driehoeken die perfect in het parellellogram passen en in het verlengde van het eigen hellend dak en de daken van de buren liggen. De achtergevels zijn een grafische compositie van metselwerk en houten buitenschrijnwerk.

Zondagnamiddag 29 mei 2016 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2015
Rijwoning

Bureaugegevens
Tim Peeters Architecten

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant


Build for Life