Verbouwen

Renovatiedag: Creatieve uitbreiding van een koppelwoning

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u deze keer de verbouwing van koppelwoning in het West-Vlaamse Wevelgem zien. De bewoners wensten hun typische jaren '90 koppelwoning om te vormen tot een luchtig, licht & leefbaar geheel. Een nieuw volume zorgt voor een grotere woonruimte en brengt structuur en orde op het gelijkvloers.

De nieuwe keuken, die nochtans op dezelfde plaats gecreëerd werd, is door zijn organisatie en circulatie veel ruimer en vormt de schakel tussen oud en nieuw mét behoud van geborgenheid. Een gevel van houten planchetten in variërende breedtes geeft de uitbreiding een hedendaagse touch, maar zal na verloop van tijd door zijn verkleuring naadloos aansluiten bij de woning. De vernieuwing bracht evenwicht en rust in de woning én voor de bewoners, alsof ze het nooit anders gekend hebben...

Zondagnamiddag 29 mei 2016 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2015
Koppelwoning

Bureaugegevens
Architectenbureau Nele Wenes

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant