Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

B&W Verbouwen: Buitenschrijnwerk

De buitenkant van uw woning bepaalt in grote mate de stijl die uw woning uitstraalt. Door middel van buitenschrijnwerk kunt u zeer makkelijk de stijl van uw woning veranderen. Het is echter niet alleen van waarde voor de stijl van uw woning, maar ook zeer functioneel. Schrijnwerk beschermt woningen tegen verschillende weersinvloeden en ook houdt u inbrekers buiten de deur.

Ramen en kozijnen

Ramen en kozijnenEen onderdeel van uw buitenschrijnwerk zijn de ramen en kozijnen in uw woning. Een raam is het bewegende deel in een kozijn. Daarom worden kozijnen met ramen ook wel raamkozijnen genoemd. Er zijn verschillende materialen die u kunt gebruiken voor uw kozijnen. Kunststof, aluminium en houten kozijnen hebben meestal de voorkeur. Zo is hout zeer makkelijk te bewerken, terwijl aluminium en kunststof zeer sterk en onderhoudsarm zijn. Daarnaast zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden voor uw raamkozijnen, waaronder kantelramen, draairamen en schuiframen. In deze verschillende ramen hoort uiteraard ook glas. Ter bevordering van de isolatiewaarde van uw woning, kunt u het beste voor isolatieglas kiezen. HR ++ glas is het meest populaire isolatieglas. Er zijn uiteraard vele soorten glas, geschikt voor verschillende situaties.

Zonwering

ZonweringAls u kozijnen en ramen in uw woning heeft gezet, dan kunt u uw woning extra beschermen tegen weer en wind of inbrekers door het gebruik van zonwering. Zonwering zorgt er niet alleen voor dat uw woning wordt geweerd tegen de zon, maar u behoudt hiermee ook uw privacy. De meest voorkomende zonweringen zijn uitvalschermen, knikarmschermen, markiezen, shutters en screens. Iedere zonwering heeft een bepaalde uitstraling, waardoor u ook met zonwering uw woning van een bepaalde stijl kunt voorzien.

Rolluiken

RolluikenRolluiken zijn multifunctioneel. Zo kunnen rolluiken woningen beveiligen en afsluiten, worden ze gebruikt voor verbetering van de isolatie en als zonwering. Bij het plaatsen van nieuwe rolluiken is het verstandig om na te denken hoe u de rolluiken wilt plaatsen. Rolluiken die buitenshuis worden geplaatst hebben veel meer te verduren dan rolluiken die binnenshuis geplaatst kunnen worden. Er zijn verschillende rolluiken, zo kunt u kiezen voor rolluiken met handmatige bediening, rolluiken met elektrische bediening of rolluiken met elektrische bediening inclusief afstandsbediening.


Garagedeurautomatisering, waar moet je op letten?
Wie stapt er nou graag uit de auto om de garage te openen? Een elektrische garagepoortaandrijving opent de deur snel, comfortabel en gemakkelijk vanuit de auto. Moderne aandrijvingen overtuigen met een geruisloze werking, een laag stroomverbruik en veiligheid. Automatische garagedeuraandrijvingen behoren tot de gemakken van het moderne leven. Zo kun ... Lees verder...
Bron: Chamberlain
8 Praktische tips voor het kitten van de ramen
Ben je in bezit van een huis, schuur of tuinhuis, dan kan het voorkomen dat er een raam moeten worden vervangen. Of je hebt een oud huis waarvan de kitnaden van de ramen slecht zijn geworden. Vroeger is een lange tijd gebruik gemaakt van stopverf, maar na een verloop van tijd wordt ook dit lelijk of scheurt het zelfs. Kortom er moet soms een raam worden ... Lees verder...
Bron: Bouw & Wonen
Tips voor het plaatsen van een schuifpui
Waarom overwegen we de uitbreiding van de woning? Een uitbouw geeft meer leefruimte. Er zijn twee mogelijkheden: de gesloten en de open uitbouw. Een serre is een geïsoleerde overkapping die gesloten is door middel van glazen wanden. Een overkapping of veranda is dit niet, maar het is wel mogelijk deze af te sluiten door middel van glazen schuifwanden. ... Lees verder...
Bron: Bouw & Wonen
Isoleren met zonwering
Zonwering heeft veel functies. De voornaamste functie is natuurlijk het tegenhouden van zonlicht. Zonwering kan echter ook zorgen voor extra isolatie. Dit betekent dat zonwering niet alleen in de zomer, maar zelfs in de winter erg nuttig kan zijn.
In de zomer komt zonwering echt tot zijn recht. Zonwering zorgt er namelijk niet alleen voor dat ... Lees verder...
 

Meer over Buitenschrijnwerk


Producten voor Buitenschrijnwerk


Video`s over Buitenschrijnwerk


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2018 Shift Networks bvba