Tuinaanleg en onderhoud

Verbouw je tuin

Als je eenmaal bezig bent met een verbouwing van je woning, dan kun je het beste alles meteen meenemen. Zo ook de tuin. De tuin verbouwen ligt toch even iets anders dan een kamer verbouwen in je woning. Of je nou een grote of een kleine tuin hebt, een specialist inschakelen kan nooit kwaad.

Je kunt zoveel verbouwen aan je tuin. Denk eerst na wat voor uitstraling de tuin moet hebben en wat de functie eigenlijk is. Ben je van plan om vaak tijd in de tuin te besteden? Of wil je dat het gewoon netjes is, maar kom je er verder niet vaak?
Dit zijn allemaal vragen om goed over na te denken voordat je beslissingen neemt.

Mogelijkheden voor in de tuin

Je kunt heel veel met een tuin, of deze nou groot of klein is. Zoals al eerder gezegd is het belangrijk dat je al een doel voor ogen hebt voordat je aan de verbouwing begint.
De één wilt gezellig met andere buiten eten en ontspannen en de ander wilt van het groen, de bloemen en planten genieten. Het is dus belangrijk om je tuin in te delen naar jouw wensen.

Tuin stijlen

Er zijn diverse tuin stijlen waar men vaak een keuze uit maakt.
Denk hierbij aan:
  • Een klassieke tuin
    Klassieke tuinen hebben een symmetrische en gestructureerde uitstraling.
  • Een moderne tuin
    Moderne tuinen zijn erg netjes en strak ingedeeld. Hierbij wordt er veel ruimte gemaakt voor het buitenleven zoals eten, koken en relaxen. Wanneer je niet veel tijd hebt om de tuin te onderhouden, maar je het toch strak en netjes wilt houden, dan kun je kunstgras aanleggen in plaats van echte grasmatten.
  • Een stadstuin
    Stadstuinen zijn meestal klein. Om de ruimte groter te laten lijken wordt er vaak gewerkt met spiegels en vijvers.
  • Een Engelse cottage
    Engelse cottages zijn romantische tuinen vol met diverse kleuren en bloemen. Kruiden en fruitbomen horen hierbij.
  • Een Japanse tuin
    Japanse tuinen stralen evenwicht en rust uit. Er wordt hierbij veel gebruik gemaakt van steensoorten zoals grind, bamboe en water.
  • Een thematuin
    Thematuinen kunnen eigenlijk helemaal ingericht worden zoals jij dat wilt. Je kiest tenslotte zelf een thema uit. Denk bijvoorbeeld aan een sprookjestuin met allemaal beelden.

Ook interessant