Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Belgische kantoortuin anno 2020: Sober en inspirerend

Belgische kantoortuin anno 2020: Sober en inspirerend
De zomer is eindelijk in aantocht, zo ook in de Floriade. Deze wereld tuinbouwexpo vlakbij de Belgische grens, is een paradijs voor tuinliefhebbers en landschapsarchitecten en kan nu eindelijk genieten van de eerste lentezon.

Duurzame tuinbeleving
Ook in de Belgische tuin komt alles in bloei Het opmerkelijk ontwerp waar gespeeld wordt met het idee van een ruimte binnen een ruimte komt nu beter tot zijn recht door de groener wordende beplantingen.

Het binnenste deel is sober vormgegeven en nodigt uit tot bezinning. Het buitenste deel is uitbundiger, met specifieke beplantingen en veel kleur. Het pad met kleiklinkers en de zitelementen met gevelbakstenen maken het ontwerp af. De kantoortuin anno 2020 is te bewonderen in de Allee van de Tuinculturen, onderdeel van het themaveld Environment.

Inspiraties met kleiklinkers
Niet alleen in de Belgische tuin zijn kleiklinkerrealisaties te bewonderen. In het Floriade stadspark ‘Relax in de City’ zijn de wegen geplaveid met Wienerberger kleiklinkers in een waaier van kleuren. Verschillende toepassingen met kleiklinkers zijn terug te vinden in de vier modeltuinen van ‘De tuinen van Appeltern’ en tonen de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk. In de Allee van de Tuinculturen geven de Inspiratietuinen 2013 met Wienerberger kleiklinkers een goed beeld van de (toekomstige) smaak van de tuinliefhebbers.

Floriade 2012 is nog tot en met 7 oktober dagelijks geopend.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
8 juni 2012
Bron: Wienerberger
Nieuwsarchief:   

Meer tuin nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba