Tuin

Tuintips voor de vierde week van december

Tuintips voor de vierde week van december
We zitten in de korte en donkere dagen, maar eigenlijk gaat al vanaf 17 december de zon later onder en pas op 2 januari 2023 blijft het 's ochtends het langst donker. Op donderdag 21 december 2023 begint officieel de winter van 2023/2024. De winter eindigt op 21 maart 2024. Binnen zijn de voorbereidingen volop begonnen voor de komende feestdagen en er staan nu wel andere dingen op het menu dan werken in de tuin...

Tijdens de wintermaanden zijn deze planten in rust. Ze hebben dan geen of zeer weinig behoefte aan water en ook warmte. Een goede winterrust is noodzakelijk om verzekerd te zijn van bloei in het voorjaar. Geef ze een plaats bij een temperatuur tussen 8 à 15°C, afhankelijk van de soort.

Na de voorbije dagen met flinke rukwinden is het wel nuttig om eens door de tuin te lopen om de boombanden en binddraden te controleren. Metalen binddraad vervang je best door plastic, flexibele binddraad. Metalen draad die te strak om de stam of tak gespannen zijn kunnen ingroeien en schade aanrichten omdat in de wonden schimmels kunnen groeien.

Lees meer tips op MijnTuin

Ook interessant