Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Zo vind je het ideale vakantiehuisje in de Ardennen  

Zo vind je het ideale vakantiehuisje in de Ardennen
Op zoek naar een vakantiehuisje in de Ardennen? Ontdek hier waarop je zeker moet letten en hoe je het snelst de leukste vakantiehuizen vindt. Vakanties dicht bij huis winnen aan populariteit. Daar zit de lage kostprijs allicht voor iets tussen. De verplaatsingskosten liggen beduidend lager en, als je het slim aanpakt, betaal je ook een pak minder voor een eigen vakantiehuisje in BelgiŽ dan in het verre buitenland. Bovendien is lokaal toerisme per definitie ecologisch toerisme.

Aandachtspunten wanneer je een vakantiehuis koopt

  • De kostprijs van het vakantiehuis is uiteraard beslissend, maar verlies ook andere kostenposten niet uit het oog. Zo moet je allicht registratierechten betalen. Voor vakantiehuisjes in toeristische gebieden, zoals de Ardennen of de kust, betaal je ook een gemeentebelasting. En misschien moet de woning nog verbouwd worden? Breng de totale kostprijs van je project in kaart vůůr je een beslissing maakt.
  • Een oud huisje kan erg charmant zijn, maar een recentere woning heeft ook zín voordelen. Hoe jonger het vakantiehuis, hoe beter het wellicht is geÔsoleerd, en hoe minder stookkosten je dus moet betalen.
  • In welke streek is het vakantiehuis gelegen? Welke troeven biedt de streek qua ontspanning en toerisme, en hoe goed is ze bereikbaar? Het ene vakantiehuis in Ďde Ardennení is het andere niet!
  • Tip: Je kunt ook een vakantiehuis huren.

Vakantiehuis zoeken in de Ardennen

Je zoektocht begint uiteraard in kranten en tijdschriften en op vastgoedwebsites met gespecialiseerde rubrieken voor vastgoed in de provincies Luxemburg, Namen en Luik Ė of in de Franse Ardennen natuurlijk. Je kunt op zoek gaan naar woningen die al zijn ingericht als vakantiewoning, maar als je avontuurlijk ťn perfectionistisch bent aangelegd, is een oude hoeve of een ander huisje opknappen ook zeker een optie.

Is dat toch allemaal wat te veel werk voor jou? Huur dan gewoon een vakantiehuisje!
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
Nieuwsarchief:   

Meer Second Home tips

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba