Second Home

Gebruik je groepsverzekering om een tweede huis te kopen

Gebruik je groepsverzekering om een tweede huis te kopen
Zeven op de tien loontrekkende Belgen hebben een groepsverzekering via hun werkgever. Je hoeft echter niet te wachten tot aan je pensioen om het kapitaal dat je zo bijeen spaart te benutten. Je kan bijvoorbeeld je groepsverzekering nu al gebruiken om een huis of appartement te kopen. Dit kan op 3 manieren.

Voorschot vragen

Je kan een voorschot vragen op de reserves die je hebt opgebouwd, als een soort alternatief voor de klassieke lening bij de bank. Je polis blijft gewoon doorlopen en je pensioen wordt verder opgebouwd. Let wel: je betaalt een jaarlijkse interest op het opgenomen bedrag. Je kan dit terugbetalen aan de verzekeraar of je kan het in mindering laten brengen op de uitkering die je uiteindelijk krijgt bij je pensioen.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op 13 en 14 mei 2017 vindt de beurs Second Home Expo in Antwerp Expo in Antwerpen plaats.

U kunt hier uw gratis inkomtickets downloaden

Groepsverzekering als waarborg

Je kan je groepsverzekering als waarborg geven aan een bank om een lening te krijgen. Je kan ze ook gebruiken als alternatief voor een schuldsaldoverzekering. Als je sterft voor je lening afloopt, wordt het kapitaal aan de bank uitgekeerd om de nog openstaande schuld te vereffenen.

Lening met wedersamenstelling

Je kan een lening met wedersamenstelling aangaan bij de bank. Tijdens de looptijd van het krediet betaal je dan geen kapitaal af. Wanneer je groepsverzekering uitbetaald wordt, betaal je het volledige geleende bedrag terug aan de bank. Let op: je betaalt wel interesten. Je kan dit doen op jaarlijkse basis of in één keer met de terugbetaling van het kapitaal.

Ook interessant