Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

8 aandachtspunten bij de aankoop van een tweede huis  

8 aandachtspunten bij de aankoop van een tweede huis
De Belg heeft niet alleen een baksteen in de maag, maar ook Spaanse tegels, Italiaans marmer en Franse kalksteen. Nog nooit kochten zo veel Belgen een tweede verblijf in het buitenland. Maar voor u zelf ook begint weg te dromen, kijkt u best eerst na welke fiscale implicaties er kunnen zijn. Eeìn advies? Laat u heìeìl goed adviseren, zowel hier als in het buitenland.

Volgens de Consejo General del Notariado (de vereniging van Spaanse notarissen) kopen elke dag 10 Belgen een woning in Spanje. Ook andere klassieke ‘Belgenlanden’ als Frankrijk en Italië blijven razend populair. Steeds meer landgenoten kijken echter ook buiten de Europese grenzen. “Een tweede woning in Zuid-Afrika, Uruguay of op Bali? Belgen zoeken het steeds vaker exotischer”, vertelt Wim Vermeulen. Elke dag gidst hij als advocaat zijn cliënten in het fiscaal doolhof waar ze bij de aankoop van een tweede verblijf soms door moeten. “Niet alleen heel vermogende mensen zetten de stap naar een tweede verblijf. Ook twintigers die een appartementje in het buitenland kopen zijn geen uitzondering meer. Dikwijls kopen ze het niet om zelf te bewonen, maar als investering om te verhuren.”

Elk land hanteert eigen fiscale spelregels

“Europese Unie of niet, elk land hanteert eigen fiscale spelregels. U moet dus rekening houden met twee fiscussen: degene in het land van aankoop en de eigen Belgische. Bovendien kunnen er – net zoals in België – ook binnen een land regionale verschillen zijn in fiscaliteit. En er kunnen andere regels gelden als u een pand koopt via een vennootschap. Laat u daarom altijd bijstaan door een fiscaal expert”, vertelt Wim Vermeulen. “Meestal volstaat een gesprek van 1 aÌ 2 uur om alle valkuilen in kaart te brengen.” Hieronder vindt u enkele fiscale aandachtspunten voor de populairste landen: Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Lees 8 interessante tips op de website van Second Home Expo

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op 13 en 14 mei 2017 vindt de beurs Second Home Expo in Antwerp Expo in Antwerpen plaats.

U kunt hier uw gratis inkomtickets downloaden
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
6 april 2017
Nieuwsarchief:   

Meer Second Home nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba