Second Home

Top 5 meest favoriete landen voor een tweede huis

Wakker worden met uitzicht op het Italiaanse Gardameer? Vanaf je voordeur meteen de skipiste in Oostenrijk opstappen, of toch genieten in een eigen villa in het binnenland van het Spaanse Andalusië? Wie hiervan altijd heeft gedroomd, hoeft niet langer verder te dromen. Een tweede huis in het buitenland kopen wordt steeds gemakkelijker. Op Recreatiewoning.nl zijn de mooiste huizen in de leukste vakantielanden te vinden.

Nu het weer gestaag beter gaat met de economie stijgt niet alleen de huizenverkoop in Nederland, ook de verkoop van tweede huizen vertoont weer een stijgende lijn. Steeds meer mensen kopen een tweede huis in Nederland, maar het aanbod in het buitenland wordt ook steeds interessanter. Wie eraan denkt om een tweede huis te kopen in Europa, om zelf van te genieten of als investering, is bij Recreatiewoning.nl aan het goede adres.

Tweede woning in Oostenrijk of Duitsland: goed bereikbaar, breed aanbod

Liefhebbers van de natuur of fanatieke wintersporters hoeven niet ver van huis voor een tweede vakantiehuis. Duitsland en Oostenrijk bieden volop vakantiehuizen en appartementen middenin de natuur en vlakbij de piste. Recreatiewoningen zijn er bovendien heel betaalbaar, de prijzen zijn stabiel en doordat de landen zijn toegespitst op toeristen zijn er zeer goede faciliteiten. Een tweede woning in Oostenrijk of Duitsland kopen is bovendien een interessante investering voor beleggers, omdat hier de huizen vaak het hele jaar door goed te verhuren zijn. Vooral woningen in de skigebieden zijn erg populair.

Top 5 meest favoriete landen voor een tweede huis
Beeld: Recreatiewoning.nl

Het hele jaar door plezier in Spanje en Frankrijk

Dankzij goedkope luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, Easyjet en Transavia zijn Frankrijk en Spanje snel, gemakkelijk en goedkoop te bereiken. Voor een weekendje, een week of een hele vakantie. Een tweede woning in Spanje of Frankrijk zal dan ook voor vele aantrekkelijk zijn. Van april tot en met november is het vaak heerlijk weer met veel zonuren en er is een keuze in verschillende regio’s met diversiteit op het gebied van geschiedenis, gastronomie en cultuur. Ofwel: voor ieder wat wils. In zowel Spanje als Frankrijk zijn veel Nederlandstalige makelaars en andere tussenpersonen actief, waardoor het niet nodig is om zelf alles uit te zoeken.

Zomeren in Toscane of Le Marche: een tweede woning in Italië

Met een wijntje uitkijken over de heuvels van Toscane, met het hele gezin naar het Gardameer, skiën in de Dolomieten of wandelen in La Marche. Italië heeft zo veel mogelijkheden, dat het niet vreemd is dat het voor veel Nederlanders een droom is om een tweede huis in Italië te kopen. En waarom ook niet? De tweede woningmarkt is breed in Italië en er zijn vakantiewoningen te koop voor verschillende budgetten: van strakke en moderne nieuwbouwappartementen tot knusse, vervallen boerderijen die met wat klussen en verbouwen weer kunnen worden omgetoverd tot de pareltjes van weleer. Omdat Italië een lang vakantieseizoen heeft, zal verhuren ook niet veel problemen opleveren. Perfect voor mensen die ook een stukje rendement willen generen uit hun Italiaanse bezit!

Recreatiewoning.nl toont een breed aanbod van tweede huizen in en buiten Europa en geeft allerlei tips rondom een aankoop van een tweede woning. Uw tweede huis verkopen of verhuren? Ook hiervoor kun je bij Recreatiewoning.nl terecht.

Ook interessant