Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Lancering woonproject Brouwerzicht in Wilrijk  

Lancering woonproject Brouwerzicht in Wilrijk
Projectontwikkelaar Custombuild start vandaag met de voorverkoopfase van hun nieuw, prestigieus woonproject “Brouwerzicht” op de hoek van de Bist en de Koningin Elisabethstraat in Wilrijk. De naam van het project verwijst naar het Wilrijkse verleden van diverse brouwerijen op en rond de Bist vanaf de vijftiende eeuw. Om deze historiek nog meer in de verf te zetten, gaat de lancering van Residentie Brouwerzicht gepaard met een speciaal voor de gelegenheid gebotteld bier genaamd “BIST25”. De bewoners van Brouwerzicht krijgen hierdoor hun eigen, uniek bier dat tevens op verschillende, lokale evenementen in Wilrijk geproefd kan worden. De officiële lancering van het woonproject en het ‘limited edition’ bier vindt plaats op maandagochtend 25 september om 9.30u. Aan de voet waar het magnifieke, ‘state of the art’ appartementencomplex van 39 energiezuinige wooneenheden en 2 commerciële units opgetrokken zal worden, zal het eerste Bist bier plechtig overhandigd worden aan districtsburgemeester Kristof Bossuyt. De voorbereidende werken van het woonproject zijn reeds gestart. De eigenlijke bouwwerken zijn voorzien vanaf het voorjaar 2018. Het woonproject zal opgeleverd worden voor de zomervakantie van 2020. Brouwerzicht wordt een perfect uitgelezen plek voor zowel starters, (jonge) gezinnen als senioren.

Brouwerzicht & het eerste ‘Bist’ bier ooit: “BIST25”

Philippe Lambregts, één van de zaakvoerders van Custombuild, vertelt over het ontstaan van de naam van het woonproject en “BIST25”: “Bij het zoeken naar de naam van het project, stootten we op de mooie historiek[1] van Wilrijk met zijn vele brouwerijen op en rond de Bist vanaf de vijftiende eeuw. Een van de bekendere was brouwerij Leeuwenberg op de hoek van het plein met de huidige St.-Bavostraat. Dat is de hoek tegenover het woonproject. De naam ‘Brouwerzicht’ spreekt dus voor zich. Met dit nieuwbouwproject willen we de rijke geschiedenis van de Bist en de buurt in ere houden. Zo is ook het idee ontsproten om een bier te vernoemen naar het historische en bruisende hart van Wilrijk. Vandaar de lancering van “BIST25”. De benaming van het bier verwijst naar het adres van Brouwerzicht. Het bier “BIST25” geeft ons project dat ietsje extra en bezorgt ook de bewoners iets unieks. We zijn bijzonder trots. Met Residentie Brouwerzicht willen we meerwaarde creëren voor de bewoners van ‘ons’ Wilrijk: wonen op de Bist is genieten van het leven.”

“BIST25” is een blond bier, fris en fruitig met een verrassende explosie van citrusvruchten. Om tot die smaak te komen, werden extra aromatische oliën uit de Amerikaanse hopsoort Cascade aan het bier toegevoegd via de techniek van drooghoppen (dry hopping). Het bier is niet gefilterd om zoveel mogelijk hoparoma’s te bewaren. Verder is het bier licht troebel, met een mooie, evenwichtige kleur en een smakelijke schuimkraag. Het bier is gebotteld in brouwerij Ter Dolen en heeft een alcoholpercentage van 7%.

“BIST25” is een ‘limited edition’ bier en zal occasioneel op gesponsorde evenementen in Wilrijk te vinden zijn[2] zolang het woonproject Brouwerzicht in opbouw is. De bewoners van Brouwerzicht krijgen het bier als welkomstgeschenk.

Indeling Brouwerzicht

Residentie Brouwerzicht zal het uitzicht in de omgeving van de Bist drastisch veranderen. Zo zal er rond juni 2020 een indrukwekkend hoekpand uit de grond rijzen dat zich over een oppervlakte van 1.750 m2 strekt. Brouwerzicht omvat vier types appartementen: comfortabele éénslaapkamerappartementen met een bewoonbare oppervlakte vanaf 53 m2 en een terrasoppervlakte of tuin vanaf 6 m2, fraaie tweeslaapkamerappartementen vanaf 72 m2 en een terras of tuin vanaf 12 m2; ruime drieslaapkamerappartementen vanaf 95 m2 en een terras of tuin vanaf 15 m2 en luxueuze penthouse appartementen vanaf 117.5 m2 en een terras of tuin vanaf 42 m2. In totaal zijn er 39 magnifieke, eigentijdse appartementen waarvan het merendeel een prachtig uitzicht op het plein heeft. Naast het residentiële gedeelte bevinden er zich op het gelijkvloers nog twee commerciële ruimtes van samen 575 m2. Daarnaast is het gebouw ook voorzien van een ondergrondse parkeergarage met 44 staanplaatsen waaronder drie voor mensen met een beperking, en een bovengrondse, overdekte fietsenstalling waar er 120 fietsen gestationeerd kunnen worden.

Woonproject Brouwerzicht in Wilrijk

Duurzame architectuur

Bij de opzet werd rekening gehouden met diverse factoren waaronder de integratie van het woonproject in het straatbeeld. Zo zijn de vorm en het bijzondere hoekaccent van het gebouw geïnspireerd op het aanpalende plein. Het variërende aantal verdiepingen creëert tevens een mooie, speelse overgang tussen het hogere hoekgebouw en de laagbouwappartementen waardoor het gebouw aan weerskanten naadloos overgaat in de omgeving. Dankzij de juiste combinatie van duurzame en kwalitatief hoogstaande materialen wordt ook het moderne karakter van het gebouw mooi geïntegreerd: lichte baksteen, elegante betonpartijen van architectonisch beton, fijn, aluminium schrijnwerk met koperen kleurschakering en een warme gevelbekleding geven het project zowel een esthetische als een duurzame meerwaarde. Qua duurzaamheid zijn er – naast het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen – ook tal van andere lage-energietechnieken in het project geïmplementeerd zoals een regenwaterwinningssysteem, groene daken, vloerverwarming met warmtepomp, perfecte isolatie e.a.. Alle wooneenheden hebben dus een laag E-peil. Hierdoor vertoeven de residenten in een erg aangename, groene omgeving. Het ontwerp van Residentie Brouwerzicht werd getekend door mertens-architecten.

Interieur & algemene beleving: 360° service

Alle appartementen zijn ontworpen met een bijzondere aandacht voor het comfort van de bewoners. Ruimte, licht en beleving staan hierbij centraal. De binnenruimtes slaan een brug met de buitenomgeving waardoor er een extra ruimtelijk gevoel gecreëerd wordt en dankzij de grote ramen is er enorm veel lichtinval in de appartementen waardoor de (ruimtelijke) beleving helemaal optimaal is. Qua interieurinrichting is er geen specifiek, eenduidige stijl. Er bestaat wel een ‘standaard’ pakket waarbij de woning volledig strak afgewerkt wordt, net zoals de gemeenschappelijke plaatsen van de residentie. Vele mensen opteren echter voor een eigen stijl. Alle appartementen kunnen namelijk geheel op maat, conform de wensen en behoeften van de koper, ingericht worden. In overleg met de bewoners zorgt de binnenhuisarchitecte van Custombuild er vervolgens voor dat alle woningen tot in detail afgewerkt worden. Meubels kunnen ook, in samenspraak met haar, besteld en geplaatst worden. De focus ligt telkens op kwaliteit. De 360° service is het grondbeginsel van Custombuild: van het bouwontwerp tot de persoonlijke opvolging van de inrichting van het interieur en andere mogelijke zaken die de bewoners wensen zoals Assisted Living[3].

Woonproject Brouwerzicht in Wilrijk

Omgeving

Residentie Brouwerzicht bevindt zich op een AAA-locatie te midden van de gezellige dorpskern van Wilrijk. Kristof Bossuyt, districtsburgemeester van Wilrijk, vervolgt: “Daarnaast zijn er nog tal van voordelen: de nabijheid van autosnelwegen, de vele mogelijke bestemmingen dankzij het uitgebreide aanbod van het openbaar vervoer, diverse parken, scholen, ziekenhuizen, de talloze sportfaciliteiten in de buurt, het Wilrijks erfgoed,… Verder is de Bist ook gekend als shopping centrum met tal van leuke winkels en voldoende, gratis parkeergelegenheid. Bovendien floreren ook het culturele en het verenigingsleven in Wilrijk, en zijn horeca en middenstand ook erg goed vertegenwoordigd. Kortom, Wilrijk heeft alles om het zijn bewoners volledig naar hun zin te maken.”

Kostprijs, algemene info, contactgegevens en verkoop:

Momenteel zijn reeds 6 van de 39 appartementen verkocht. Vanaf € 139.000 kan men over een éénslaapkamerappartement4 beschikken. Een tweeslaapkamerappartement4 is beschikbaar vanaf € 181.500, een drieslaapkamerappartement4 vanaf € 225.000 en een penthouse4 vanaf € 365.000. De autostaanplaatsen worden verkocht voor € 25.000 (exclusief BTW, registratie en notariskosten).
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
21 september 2017
Bron: jax
Nieuwsarchief:   

Meer bouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
De Vlaamse Renovatiedag
BIS 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
(NS) © 2002 - 2018 Shift Networks bvba