Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Akkoord federale regering geeft meer zuurstof aan bouw  

Akkoord federale regering geeft meer zuurstof aan bouw
Vanaf 2018 zal er een lasterverlaging doorgevoerd worden om strijd te voeren tegen sociale dumping op bouwwerven. De federale regering komt zo tegemoet aan de dwingende vraag van de sociale partners van de bouw om de jobvernietiging te doen stoppen. De sector is nog altijd een steunpilaar van de Belgische economie met 200.000 werknemers in loondienst (2016).

De Confederatie Bouw en Bouwunie zijn tevreden over dit akkoord van de federale regering dat inzet op meer concurrentiekracht, meer jobs en meer sociale samenhang en specifieke maatregelen treft voor de bouwsector.

De regering moet rekening houden met haar begrotingskoers en zal daarom de vermindering van de arbeidskosten gefaseerd doorvoeren, verspreid over drie jaar van 2018 tot 2020. Toch mag de regering niet vergeten dat een effectieve verlaging ook heel wat terugverdieneffecten genereert. Bouwbedrijven winnen aan competitiviteit, creëren extra jobs en financieren op die manier de staatskas. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk een loyaal concurrentieel evenwicht op de bouwwerven te herstellen.

Naast een lastenverlaging zal ook de proefperiode heringevoerd worden. Ook dat is een positieve maatregel die bouwbedrijven zal stimuleren om vlugger aan te werven voor onbepaalde duur. Tegelijk kijkt de sector uit naar de oplossing die de regering zal uitwerken voor het afwijkend stelsel voor opzegtermijnen in de bouw.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
26 juli 2017
Bron: Bouwunie
Nieuwsarchief:   

Meer bouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba