Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

LNP wordt Het Nieuwbouw Platform  

LNP wordt Het Nieuwbouw Platform
Het Nieuwbouw Platform biedt woningmarktpartijen efficiënt online beheer van het nieuwbouw koop- en huuraanbod, met een optimaal bereik van de consument. Het Nieuwbouw platform is de opvolger van de Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal (LNP).

Meer transparantie in de nieuwbouwmarkt. Dat was sinds de start in 2006 het doel van LNP en haar partners. In ruim tien jaar zijn op dat gebied enorme stappen gezet. Niet alleen met de landelijke nieuwbouwsite niki.nl, maar ook (en in toenemende mate) met de database van LNP. Die kreeg steeds meer een ‘hub’-functie. Inmiddels wordt het nieuwbouwaanbod vanuit die database doorgeplaatst op alle belangrijke consumentensites, zoals Funda, nieuwbouwwoningen.nl, websites van woonplatforms en natuurlijk projectsites. “Niki.nl als portaal voor de consument is daarom niet meer nodig”, zegt Het Nieuwbouw Platform-voorzitter Yvonne van Mierlo. “Met de lancering van Het Nieuwbouw Platform hebben we dan ook afscheid genomen van niki.nl. Omdat data steeds belangrijker worden, ligt daar voortaan onze focus op. Feitelijk sluiten we de etalage, maar breiden we het magazijn uit.”

Het Nieuwbouw Platform klaar voor de (data)toekomst

Net als in de afgelopen jaren blijven woningaanbieders hun projectgegevens via de database beheren, eventueel via de cloud. Vanuit die database kunnen zij de projectgegevens met één druk op de knop doorleveren aan tal van websites. Doordat zij de data op slechts één plek hoeven in te voeren en bij te houden, sparen ze veel tijd en kosten. “Dat blijft zo, al willen we in de komende jaren dit proces van invoeren, bijhouden en doorleveren van data nog efficiënter maken”, aldus Van Mierlo. “Daarnaast gaan we ons nog meer richten op het ondersteunen van de processen van onze partners met data-producten. Zo kunnen zij met onze herkomstanalyses zien waar geïnteresseerden vandaan komen. Ook maken we het steeds gemakkelijker om transactiecijfers aan het CBS aan te bieden. Bovendien bieden we met de Markt Analyse-tool van branchevereniging Neprom een schat aan informatie over wat er allemaal in de markt gebeurt. Daar kunnen onze partners bij de ontwikkeling van nieuwe projecten echt hun voordeel mee doen.”

Veel meer informatie over het platform staat op www.hetnieuwbouwplatform.nl.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
13 juni 2017
Bron: LNP
Nieuwsarchief:   

Meer bouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba