Nieuwbouw

Woonproject Kapelleveldstraat in Boechout klaar

Woonproject Kapelleveldstraat in Boechout klaar
Aan de Kapelleveldstraat in Boechout realiseerde de sociale woonmaatschappij De Ideale Woning 5 appartementen en 1 woning. Het project werd onlangs opgeleverd. De wooneenheden zullen vanaf 1 juli verhuurd zijn.
Van de 5 appartementen zijn er 1 met 1 slaapkamer, 3 met 2 slaapkamers en 1 met 3 slaapkamers. De eengezinswoning telt 4 slaapkamers. Het project is een combinatie van renovatie en nieuwbouw. De woning is gerenoveerd, net als 2 appartementen. De 3 andere appartementen werden volledig nieuw gebouwd.

Schakel Architecten tekende het ontwerp en volgde de werken op. De bouw- en renovatiewerken werden uitgevoerd door het aannemersbedrijf Ageres. Op 1 juli nemen de huurders hun intrek in de appartementen en woning.

Later op het jaar worden nog 2 projecten afgerond in Boechout: 33 appartementen aan de Frans Segersstraat-Rode Leeuwplein en 10 studio’s aan de Jansenlei. Dit laatste is een project voor beschut wonen in samenwerking met De Vliering vzw.

Woonproject Kapelleveldstraat in Boechout

Bindend Sociaal Objectief

Op dit moment beheert De Ideale Woning in totaal 99 huurwoningen in Boechout. Met de projecten die dit jaar worden opgeleverd en met de woningen die het SVK verhuurt, is het Bindend Sociaal Objectief (BSO) opgelegd door de Vlaamse overheid al voor een groot deel bereikt. De sociale woonprojecten die nog op stapel staan, zullen er voor zorgen dat de gemeente Boechout het BSO zeker haalt en zelfs overschrijdt.

Het eerstvolgende project van De Ideale Woning in Boechout wordt gerealiseerd op de terreinen van het vroegere BMT. Daar wordt een 30-tal appartementen gebouwd. BULK Architecten is momenteel bezig met het ontwerp.

Ook interessant