Nieuwbouw

Woonproject Baron Joostens in in Zurenborgwijk ingehuldigd

Woonproject Baron Joostens in in Zurenborgwijk ingehuldigd
Antvest vierde onlangs de officiële inhuldiging van haar woonproject Baron Joostens in de Antwerpse Zurenborgwijk. In aanwezigheid van Rob Van de Velde, Antwerps schepen voor ruimtelijke ordening, erfgoed en groen, vond vanmorgen om 11.00u de inhuldiging van dit prestigieuze stadsvernieuwingsproject plaats. De voorbereidende werkzaamheden van het woonproject, op de hoek van de Baron Joostensstraat 1 en de Plantin en Moretuslei, zijn voltooid waardoor men nu met de eigenlijke bouw kan starten. In samenwerking met het architectenbureau Conix RDBM en aannemer Taxandria zal de bouwkavel getransformeerd worden tot een magnifiek woonproject met internationale allure dankzij de hoogwaardige architectuur. In de voorverkoopfase werd reeds 70% van de appartementen verkocht. De oplevering van het project staat gepland voor begin 2018.

Baron Joostens

Het stadsvernieuwingsproject Baron Joostens zal binnen enkele maanden het uitzicht in de omgeving van de Baron Joostensstraat drastisch veranderen en de buurt verfraaien. Zo zal er begin 2018 een magnifiek, breed hoekpand uit de grond rijzen dat zich over een oppervlakte van 2.200 m2 strekt, zes verdiepingen hoog telt, en zuid-west georiënteerd is. Het woonproject omvat 27 stijlvolle appartementen[1] met privatieve terrassen, een gezellige gemeenschappelijke patio, twee commerciële units op het gelijkvloers en een ondergrondse parking met 24 autostaanplaatsen en 76 fietsstallingen. Baron Joostens bevindt zich bovendien op een toplocatie aan de rand van de gemoedelijke Zurenborgwijk, en vlakbij de stad die makkelijk bereikbaar is dankzij het openbaar vervoer of met de fiets. De ontwikkelingen aan het Kievitplein, met onder meer de komst van het nieuwe gebouw van De Persgroep Publishing en een gloednieuwe groene ruimte die gerealiseerd zal worden door o.a. AG Vespa, zullen de buurt alleen maar verder opwaarderen. Voor de bewoners betekent dit niet alleen een fantastische parkbeleving en een ontmoetingsplaats. De nieuwe aanplanting zorgt ook voor prachtige vergezichten vanuit de appartementen. Schepen Rob Van de Velde voegt hier nog verder aan toe: "Er is dringend nood aan een heropwaardering van de achterkant van het station. Met de komst van onder meer dit residentieel project, Comics Station - het themapark rond Belgische stripfiguren - en de heraanleg van het openbaar domein met spelmogelijkheden en meer groen, versterkt de stationsbuurt zijn internationale uitstraling." Dit alles in beschouwing genomen, leent het project zich perfect voor jonge starters, jonge gezinnen, expats, en investeerders.

Woonproject Baron Joostens in in Zurenborgwijk

Architectuur & Conix RDBM Architects

Het ontwerp van Baron Joostens werd getekend door het gerenommeerde architectenbureau Conix RDBM. Met respect voor de architecturale elementen van de omliggende gebouwen en straten, werd gekozen voor een strak project dat naadloos opgaat in de omgeving en in de stijl van de aanliggende panden. Het Baron Joostens project wordt een toonbeeld van kwaliteitsvolle, tijdloze architectuur die zich inpast in zijn omgeving.

Interieur & beleving

Qua interieur liggen de appartementen helemaal in lijn met de jonge, trendy atmosfeer die eigen is aan de Zurenborgwijk en liet men zich inspireren door het hoge noorden. Zo zijn alle appartementen praktisch geconcipieerd en wordt iedere vierkante meter functioneel benut om op die manier het meest optimale effect te bekomen op het vlak van ruimtebeleving, alsook om maximaal comfort te creëren. Daarnaast baden ook alle ruimtes in het licht dankzij de vele en grote raampartijen. Dezelfde denkwijze werd doorgetrokken in het eigenlijke interieur en het gebruik van materialen. Zo zijn de één- en tweeslaapkamerappartementen strak en minimalistisch ingericht. Tegelijkertijd zijn de appartementen gezellig en warm dankzij het gebruik van houten plankenvloeren, witte muren, de overvloedige lichtinval en het Scandinavische design. Ook de combinatie van warme houttoetsen en een moderne, strakke en open keuken zorgt voor een immens gevoel van ruimte. Verder zijn alle appartementen van alle hedendaagse comfort voorzien, betreffen het energiezuinige woningen met een laag E-peil, en is alles degelijk afgewerkt. Door de vele en grote raampartijen slaat het ontwerp van de appartementen ook een brug met de omgeving.

Woonproject Baron Joostens in in Zurenborgwijk
Foto © Ian Hermans Photography

Kostprijs

Vanaf € 127.500 kan men over een appartement beschikken (excl. een autostaanplaats, BTW, registratie en notariskosten). In deze prijs is de volledige afwerking van het appartement ingerekend. Indien men als bewoner of investeerder additionele wensen heeft, kan dit geregeld worden op maat van de eigenaar. De autostaanplaatsen worden verkocht vanaf € 25.000 (excl. BTW en notariskosten).

Ook interessant