Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

BAM Danmark verwerft opdracht voor kantoor in Kopenhagen

BAM Danmark verwerft opdracht voor kantoor in Kopenhagen
BAM Danmark heeft een ontwerp- en bouwopdracht verworven voor een kantoor van 7.300 m2, het Harild Hus. Opdrachtgever is projectontwikkelaar Carlsberg Byen P/S. Het kantoor verrijst op de locatie van de Deense brouwer Carlsberg, die volledig wordt herontwikkeld. Harild Hus ligt vlakbij het project voor de Europese school, dat eveneens door BAM Danmark wordt gebouwd.

Het voormalige brouwerijcomplex van Carlsberg grenst direct aan het centrum van Kopenhagen. Met uitzondering van de Jacobsen House-brouwerij, waar nog speciaalbieren worden gemaakt, is de bierproductie in 2008 verplaatst naar een locatie in Jutland. Het dertig hectare grote gebied wordt naar een masterplan van het Deense architectenbureau Entasis herontwikkeld tot Carlsberg City. Met behoud van de historische bedrijfsgebouwen biedt het stadsdeel plaats aan duizenden woningen, winkels, culturele voorzieningen, sportaccommodaties, kantoren en een onderwijscampus met een nieuw treinstation.

Harild Hus telt zes verdiepingen. Het ontwerp is verzorgd door Vilhelm Lauritzen Arkitekter en NORD Architects Copenhagen. BAM Danmark zal het project in november 2018 opleveren.

BAM Danmark is in 2014 door Koninklijke BAM Groep opgericht en heeft diverse succesvolle projecten gerealiseerd, waaronder een kantoor voor de faculteit Micro- en nanotechnologie en een biotechnologisch onderzoekscentrum voor de Technische Universiteit van Denemarken (DTU)
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
9 maart 2017
Bron: BAM
Nieuwsarchief:   

Meer bouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba