Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Uniek reconversieproject is belangrijke impuls voor Turnhout  

Uniek reconversieproject is belangrijke impuls voor Turnhout
Enigszins verscholen tussen de Grote markt en het Stadspark van Turnhout liggen de terreinen van de voormalige drukkerij Splichal. Een plek die herinnert aan de hoogdagen van de drukkerij-nijverheid wordt binnenkort het nieuwe kloppende hart van Turnhout. De oude fabriekshallen maken plaats voor een modern woonproject waar woonbeleving centraal staat. In het najaar van 2016 wordt de sloophamer gezet in de verloederde fabrieksgebouwen. 63 nieuwe appartementen , 21 stadswoningen en 11 penthouses zullen plaats bieden aan jonge gezinnen, singles en senioren die hun woonomgeving belangrijk vinden. Site SPLICHAL wordt een toonaangevende woonwijk op nauwelijks enkele minuten stappen van het centrum, het stadspark, de cinema en het ziekenhuis en met een vlotte verbinding naar de belangrijkste uitvalswegen.

Een nieuw plein zal het accent leggen in deze aantrekkelijke en rustige buurt, waar mensen elkaar graag begroeten en ontmoeten. Een servicepunt op deze site zal het leven wat makkelijker en aangenamer maken… een must voor het wonen van de toekomst.

Alle woningen zijn volgens de meest moderne normen geïsoleerd en voldoen aan de huidige EPB vooropstelling. Tevens zorgt een hoogrendementsketel voor een uitstekende individuele opwarming van de woningen.

Uniek reconversieproject is belangrijke impuls voor Turnhout

Koop ook zonnepanelen op het dak

Gezien de energiefactuur in 2016 een forse prijsstijging zal kennen en verwacht wordt dat de energievoorziening steeds duurder zal worden, blijft het volgens test-aankoop interessant om te investeren in zonnepanelen. De initiatiefnemers van het project vinden het belangrijk dat de bewoners de kans krijgen te investeren in ecologische en kostenbesparende oplossingen. Om deze reden hebben ze dan ook de technische mogelijkheden voorzien om eenvoudigweg gebruik te kunnen maken van de aansluiting op zonnepanelen. Een duurzame keuze voor de toekomst!

Uniek reconversieproject is belangrijke impuls voor Turnhout

  • 1 slaapkamer appartement vanaf 112.900 €
  • 2 slaapkamer appartement vanaf 159.900 €
  • 3 slaapkamer appartement vanaf 189.900 €
  • ruime penthouses vanaf 199.900 €
  • moderne stadswoningen met individuele tuin en ruime garage (2 wagens) vanaf 289.500 €

Meer informatie op www.site-splichal.be
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
7 juli 2016
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Meer bouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba