Nieuwbouw

Nog veel mis bij bouw stadions in Qatar

Bij de bouw van stadions en andere faciliteiten voor het WK voetbal in 2022 in Qatar, vallen nog altijd doden en gewonden. Dit ondanks toezeggingen van de regering van het Arabische land om de talloze misstanden aan te pakken. Dat meldt FNV Bouw vrijdag, op basis van een internationale vakbondsinspectie (BWI).

Ook met de huisvesting van de honderdduizenden buitenlandse werknemers uit vooral India, Nepal, Sri Lanka, Pakistan en Bangladesh is het volgens de vakbond nog altijd slecht gesteld.

"Veel mensen slapen met zes, zeven man op onooglijke, onhygiënische kamertjes. Ze zijn daar nauwelijks in staat om fatsoenlijk hun eten te koken. Daarnaast worden paspoorten afgenomen, zodat men niet zomaar meer weg kan'', aldus FNV.

De toewijzing van het WK voetbal 2022 aan Qatar zorgt al lange tijd voor veel ophef, en niet alleen vanwege de uitbuiting van arbeiders. Zo werd eerder dit jaar bekend dat de wereldvoetbalbond FIFA een onderzoek was gestart naar omkoping.

Qatar zou het toernooi hebben binnengesleept door functionarissen van de FIFA met miljoenen euro's te belonen in ruil voor hun stem.

Ook interessant