Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Protest tegen bouw gevangenis Beveren  

Protest tegen bouw gevangenis Beveren
De actiegroep stRaten-generaal vecht de bouw van de nieuwe gevangenis in Beveren aan bij Europa. Dinsdag starten de werkzaamheden.
StRaten-generaal is de actiegroep die een alternatief tracé heeft voorgesteld voor de Oosterweelverbinding met Lange Wapper-brug in Antwerpen. Dat alternatieve tracé wordt nu bestudeerd door de Vlaamse overheid.

De nieuwe gevangenis van Beveren ligt pal op dat tracé, dat kan niet, zegt stRaten-generaal. "Wij maken ons sterk dat de Europese Commissie Vlaanderen zal terugfluiten", zegt Manu Claeys van de actiegroep. "Als je in een milieu-effectenrapport een alternatief bestudeert maar tegelijk op de plek van dat alternatief al een gebouw neerzet, dat holt de milieu-effectenrapportering uit. En je dreigt een situatie te krijgen waarbij een deel van de vleugel van gevangenis opnieuw afgebroken moet worden."

Eerder hadden stRaten-generaal en andere actiegroepen er al bij de overheid op aangedrongen om de gevangenis enkele tientallen meters op te schuiven zodat het alternatieve tracé gevrijwaard bleef. Op korte termijn start stRaten-generaal een opschortingsprocedure op voor de bouwwerken aan de gevangenis.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
19 maart 2012
Bron: VRT Nieuws
Nieuwsarchief:   

Meer bouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba