Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Veldbrand gevelbakstenen: sfeer van toen in kwaliteit van nu

Veldbrand gevelbakstenen: sfeer van toen in kwaliteit van nu
De nieuwe Veldbrand-serie gevelbakstenen van Wienerberger brengt de sfeer van toen, maar voldoet aan alle kwaliteitseisen van nu. Veldbrand gevelbakstenen geven gebouwen een robuust en warm uiterlijk. De serie bestaat uit vijf handvorm sorteringen in rood, oranje, ivoor en twee tinten bruin, in waalformaat geproduceerd bij Wienerberger Thorn. Uitbrandingen van kolen in de klei zorgen voor een eigen signatuur met een steeds wisselend kleurenspel in grijze, bruine en groene nuances. Sintering van kolen op de baksteen geeft vier van de vijf sorteringen nog meer karakter met een iets ruwere vormgeving.

Met de Hubert handvormtechniek is Wienerberger er in geslaagd de karakteristieke kenmerken van Veldbrand bakstenen te behouden, gekoppeld aan de voordelen van moderne productietechnieken. Kolen in de klei en tussen de stenen geven deze bakstenen een ruwe vormgeving met vervormingen, uitbrandingen en sintering van kolen. De veldbrandoven is uit Europa verdwenen, maar het ambacht herleeft in Wienerbergerís productielocatie Thorn.

Authentieke uitstraling

De Veldbrand bakstenen Inferno, Fiamma, Fuogo, Calore en Nevo zijn meerzijdig toepasbaar. Circa 20% van de sorteringen Inferno, Fiamma, Calore en Fuogo is gesinterd, maar niet aan beide zijden van de steen. Dit iets ruwere karakter geeft de metselaar meer flexibiliteit bij de verwerking. De uitstraling van de bakstenen uit de Veldbrand-serie leent zich bij uitstek voor authentieke metselverbanden als een kruis- of Noors verband. Meer informatie en technische specificaties zijn te vinden op www.wienerberger.nl/veldbrand. Hier zijn ook monsters aan te vragen.

Wienerberger Veldbrand gevelbakstenen
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
9 augustus 2016
Bron: DeJong&Verder
Nieuwsarchief:   

Nog meer producten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelen



Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba