Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Vergeet ijzersterk, carbonsterk is de nieuwe norm

Vergeet ijzersterk, carbonsterk is de nieuwe norm
B&R Building Materials lanceerde begin dit jaar een innovatie in wapening van beton. Het bedrijf uit Arendonk is exclusief verdeler van C-Grid, wapening voor beton in carbon, een alternatief voor de traditionele staalbewapening. „Carbon is licht en ultrasterk: het heeft tot vijf keer de treksterkte van staal en is veel lichter. In tegenstelling tot staal is carbon niet-corrosief en zal het dus niet in beton gaan oxideren. Carbonwapening biedt bovendien een oplossing voor de onvermijdelijke thermische onderbrekingen in gevels”, vertelt Christophe De Saeger enthousiast.

"Carbonwapening kan perfect toegepast worden in gevelbouw, wegenbouw en zelfs in tunnelbouw. Omdat het zo licht is en op rol geleverd wordt, zijn het logistieke en verwerkende proces totaal anders dan bij staalbouw. Bovendien is er minder beton nodig voor de bekisting en is er dus meer ruimte voor vb. isolatie, wat dan weer bijdraagt aan duurzaam bouwen. C-Grid is ecologisch,economisch en energiezuinig!"

Carbon-gridHet product is niet nieuw en werd jarenlang in Amerika bestudeerd. Wereldwijd werden al meer dan 700 projecten gerealiseerd, goed voor een gebruik van meer dan 2,5 miljoen vierkante meter product. Carbonwapening heeft zijn nut al meermaals bewezen. Zaakvoerder Michel Catteau hield de voorbije jaren de vinger aan de pols in Amerika en nu is B&R Building Materials de pioneer die dit product exclusief in Europa en het Midden-Oosten zal uitrollen.

B&R Building Materials realiseerde al heel wat projecten in de Kempen, in Vlaanderen en in het buitenland. In Mol werden sandwichpanelen met carbonwapening gebruikt bij de bouw van BS ‚t Egeltje in Mol, in de zorgsector bij de bouw voor o.a. 2 woonzorgcentrums voor v.z.w. Oase Poortvelde in Aarschot en ook de hoofdzetel van Makita in Diegem bevat carbonwapening. Het Arendonkse bedrijf is ook internationaal met erg grote projecten bezig.

B&R Building Materials is een onderdeel van de B&R Bouwgroep. De B&R Bouwgroep bundelt diverse disciplines binnen haar verschillende entiteiten. De groep is actief in projectontwikkeling en bouw, en omvat enkele gespecialiseerde bedrijven in nichemarkten zoals elektriciteit, beton, sanitair, en wegeninfrastructuur. Daarnaast vallen ook enkele ondersteunende bedrijven zoals een eigen studiebureau en logistiek center onder de holding. Elke firma binnen B&R Bouwgroep werkt los van elkaar voor externe opdrachtgevers, maar levert ook diensten binnen de groep.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!


Type onderstaande code over.

              *=verplichte invoer
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
22 augustus 2014
Bron: B&R Building Materials
Nieuwsarchief:   

Nog meer producten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba