Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Iluzo: Traditioneel gemetseld met de look van gelijmd  

Iluzo: Traditioneel gemetseld met de look van gelijmd
Metselen met dunne voeg was nog nooit zo gemakkelijk en voordelig, dankzij Iluzo van Wienerberger. Deze gevelsteen combineert de voordelen van metselen met traditionele mortel met de homogene look van gelijmd metselwerk. En dit zonder verlies aan rendement op de werf. Op haar Batibouw stand demonstreert Wienerberger hoe Iluzo in de praktijk verwerkt wordt.

Metselen met dunne voeg, de fijne lijn van vakmanschap

Het lijmen en dunmetselen van gevelstenen is ontegensprekelijk een trend bij architecten en bouwheren. Deze metselmethodes hebben dan ook talrijke voordelen. Door het ontbreken van zichtbare voegen vertonen de gevelstenen een zeer nauw aansluitend effect, wat het massieve en homogene karakter van de gevel sterker benadrukt. Andere voordelen zijn dat er geen opvoegwerk meer nodig is, wat een extra bewerking en dus ook tijd en kosten bespaart. Doordat de stenen niet opgevoegd worden, veroudert de gevel op uniforme wijze, zonder verkleuring van de tussenvoeg. Daarnaast is het resultaat onmiddellijk zichtbaar.

Het realiseren van metselwerk met dunne voeg is echter niet eenvoudig. De vakman weet er alles van. Wienerberger heeft daarom de steen ontwikkeld die de esthetische voordelen van gelijmd metselwerk combineert met de verwerkingsvoordelen van de klassieke metselmethode.

Eenvoudig en tegelijk ingenieus concept

De Iluzo gevelsteen is beschikbaar in moefen-formaat (238x88x48 mm). Deze lange platte vorm is zeer efficiŽnt in te vlijen en geeft door zijn lengte een moderne look aan het gevelvlak.

Door de uitholling in het legvlak van de steen blijft een gewone mortellaag van 12 mm mogelijk en is er voldoende bewegingsvrijheid om de stenen perfect vlak en gelijk te leggen. Vooraan blijven de stenen echter maar Ī 4 mm van elkaar
gescheiden, waardoor de look van gelijmd metselwerk bereikt wordt.
De twee steunvoetjes zorgen ervoor dat de overtollige mortel een uitweg vindt en geven extra steun aan de steen.

Doordat de helft van de stenen een rand heeft aan de linker kopkant en de andere helft een rand aan de rechter kopkant, zijn er geen speciale hoekstenen nodig. Daardoor kan de metser sneller werken, hoeft hij niet te zoeken naar een speciale hoeksteen en heeft hij geen verlies aan onbruikbare hoekstenen.
Er wordt gewerkt met traditioneel gereedschap en er zijn geen bijkomende moeilijkheden qua verwerking.

Momenteel biedt Wienerberger o.a. volgende stenen uit haar Terca gevelstenen-gamma aan in het nieuwe Iluzo formaat: Pagus Bruin, Pagus Bruin-zwart, Pagus Bruin-geel, Pagus Grijs, Pagus Gesmoord en Pagus Paars.


BIS-beurs, Flanders Expo Gent, 8-16 oktober 2011
Stand 1274

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!


Type onderstaande code over.

              *=verplichte invoer
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
22 augustus 2011
Bron: Wienerberger
Nieuwsarchief:   

Nog meer producten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba