Energie

Wees de overheid te slim af met zonnepanelen

Wees de overheid te slim af met zonnepanelen
Ondertussen weten we allemaal wel dat zonnepanelen een nuttige investering zijn. Er werden nog nooit zo veel zonnepanelen geïnstalleerd in Vlaanderen. Slim van degene die al panelen hebben geplaatst, want ze zijn nu energie-onafhankelijk. Zij zijn alvast niet meer het slachtoffer van de stijgende prijzen van de energieleveranciers. Maar wat gebeurt er als er er minder consumenten zijn die elektriciteit afnemen? Ja juist, dan gaan degene die geen zonnepanelen hebben, de duurdere factuur voorgeschoteld krijgen. Vermijd die hoge factuur en stop eindelijk met teveel te betalen dankzij zonnepanelen!

Vraag meer informatie aan

Is het nog steeds een nuttige investering?

Wees de overheid te slim af met zonnepanelenNatuurlijk is het dat! Op maximum 8 jaar tijd heeft u de investering al terugverdiend. En wanneer u weet dat de panelen 25 tot wel 40 jaar mee kunnen gaan, geeft een zonnepaneel dus minstens 17 jaar gratis energie.

Neem daar nog eens bij dat de kostprijs van elektriciteit enkel blijft stijgen en het plaatje wordt enkel mooier. Ten opzichte van 2007 is die rekening bijvoorbeeld al 562 euro omhoog gegaan. Waarom zou u dan niet voor uw eigen energie willen zorgen en zo minder afhankelijk worden van uw energieleverancier?

Toch blijft de opstartkost een struikelblok voor vele mensen. Maar daar is ook een oplossing voor. Dankzij de goedkope energielening van de Vlaamse overheid kan u tot 15.000 euro lenen aan max 2%. Een mooi duwtje in de rug om van start te kunnen gaan.

Vraag meer informatie aan

Tijd om enkele misverstanden op te klaren!

Veel mensen hebben nog hun twijfels over deze technologie. Vaak omdat hun denken vast zit aan foute vooroordelen. Tijd om er enkele aan te halen:

Zonnepanelen werken niet in een koud en bewolkt klimaat.
Waarschijnlijk de grootste mythe waar mensen in geloven. Het is helemaal niet nodig om in een zonovergoten streek te wonen om zonnepanelen rendabel te maken. De panelen hebben helemaal geen warmte nodig, het zijn namelijk de UV-stralen die de de werking in gang zetten.

Wees de overheid te slim af met zonnepanelenZonnepanelen zijn helemaal niet zo efficiënt
De technologie van zonnepanelen staat al lang niet meer in de kinderschoenen. Dankzij voortdurend onderzoek en ontwikkeling is deze enorm gegroeid. Wat natuurlijk met zich meebrengt dat ze al een pak efficiënter zijn geworden en dus steeds meer en meer opbrengen.

Huizen met zonnepanelen zijn volledig “off the grid”
Woningen met zonnepanelen blijven aangesloten op het net. Maar waarom?
De overtollige energie die deze panelen genereren gaat terug naar het lokale elektriciteitsnet zodat ze naar huizen in de buurt kan gaan.
Daar wordt u natuurlijk voor beloond. Wanneer uw panelen overtollige energie afgeven, zal u uw meterstand terug zien draaien!

De terugverdientermijn is te lang
Wees de overheid te slim af met zonnepanelenZonne-energie is een investering op lange termijn. Na 5 à 8 jaar heeft u de kostprijs van de installatie al terugverdiend. Deze termijn kan de komende jaren nog veranderen aangezien de prijs van elektriciteit enkel omhoog gaat en de kostprijs van de panelen blijft dalen.
Maar ook op de korte termijn kan u de impact zien! Door overtollige energie aan het net af te geven, merkt u al snel een effect op uw maandelijkse factuur.

De overheidssubsidies zijn weg dus zonnepanelen renderen niet meer
In Vlaanderen zijn deze subsidies inderdaad verdwenen maar daar is een erg simpele reden voor: de prijs van de panelen is ondertussen drastisch gedaald.
In 2008 was de kostprijs van een installatie tussen de 20.000 en 30.000 euro, vandaag nog tussen 5.000 en 8.000 euro!
Daarnaast brengen zonnepanelen u op een periode van 20 jaar zo’n 8% op in Vlaanderen en 10% in Brussel en Wallonië. Welke bank betaalt u vandaag nog dit soort interesten uit?

Hernieuwbare energie kan nooit opboksen tegen kernenergie
Als laatste nog een stevige klepper om te weerleggen. In de hele wereld worden kerncentrales voorbijgestoken door zonnepanelen en windmolens. Kerncentrales leveren enorm veel energie maar toch is de kans klein dat er de komende jaren nog veel nieuwe worden gebouwd.
De technologische vooruitgang op gebied van hernieuwbare energie brengt met zich mee dat er ondertussen enorm veel alternatieven beschikbaar zijn die steeds efficiënter en goedkoper worden. De topdagen van kernenergie lijken dus voorbij.

Nog heel wat werk aan de winkel

Wees de overheid te slim af met zonnepanelenIn Vlaanderen dreigen we de doelstelling van Europa om in 2020 13% van de energie uit hernieuwbare bronnen te halen, mis te lopen. Door de Turteltaks af te schepen, hoopt minister van Energie Tommelein het startschot te geven voor een nieuwe aanpak voor hernieuwbare energie. Om het in zijn woorden te zeggen: “We moeten meer doen dan nu, en iedereen moet mee helpen duwen aan de kar: particulieren, bedrijven en coöperaties.”

De tijd van de denkwijze “een ander zal het wel doen maar zelf verander ik niets” is dus definitief voorbij en hoe sneller u dit beseft, hoe beter het toekomstbeeld eruit ziet voor uw kinderen en kleinkinderen.

Maak vandaag ook de stap naar energieonafhankelijkheid.
Het is inderdaad mooi als we met onze gezamenlijke inspanningen de Europese norm halen voor hernieuwbare energie. Maar het mooiste aan de zonnepanelen is toch dat het een slimme en rendabele investering is, die elke gebruiker gratis energie kan opleveren. Zet vandaag ook de stap en informeer u over zonnepanelen en vergelijk offertes. Dit kan allemaal via deze site.

Vraag meer informatie aan

Ook interessant