Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Zonnepanelen 30% goedkoper met groepsaankoop  

Zonnepanelen 30% goedkoper met groepsaankoop
Meer dan 12.000 gezinnen hebben zich ingeschreven voor de 4e groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. De deelnemers kunnen nu gemiddeld 30.6% goedkoper zonnepanelen plaatsen. Dat betekent een recordkorting van 1.700 euro.

Op 9 augustus vond de veiling plaats. Verschillende gekwalificeerde leveranciers hebben hun beste bod uitgebracht. Dankzij het grote aantal deelnemers werd een prijs geboden die gemiddeld 30.6% onder de gangbare prijzen op de markt ligt. Een gemiddeld zonnepanelensysteem van 16 zonnepanelen kost via de groepsaankoop zo 4070 euro (BTW 6% incl.). Dat is meer dan 1.700 euro onder de marktprijs.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor energie en initiatiefneemster reageert opgetogen: ďIk ben uiteraard erg blij met dit resultaat. We hebben dit jaar opnieuw een grote groep mensen bereikt. En daardoor hebben we ook een record korting bedongen. Het toont aan dat mensen veel vertrouwen hebben in onze groepsaankoop en in de dienstverlening van de provincie.Ē

De winnende leveranciers zijn KTI-WTI uit Zandhoven, Gutami Solar Projects uit Beringen en Sungevity uit Antwerpen. Zij hebben de laatste jaren brede ervaring opgebouwd binnen de groepsaankopen.

Markt in beweging

Inga Verhaert: ďHet is nu meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan de groepsaankoop. Want als je de rekening maakt, blijkt dat een gemiddeld gezin een zonnepanelensysteem ruim binnen de 10 jaar terugverdient. Met daarna nog minstens 15 jaar gratis stroom.ď

De ruim 12.000 deelnemers die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven, ontvangen eind augustus een persoonlijk voorstel. Hierin staat een voorstel op maat, berekend op basis van de informatie die ze bij hun inschrijving doorgaven. Ook de garanties staan er uitgebreid in beschreven. Wie nog vragen heeft, kan altijd terecht bij de provincie en de leveranciers op een informatieavond in hun buurt. Deelnemers hebben tot en met 2 oktober de tijd om te beslissen of ze hun persoonlijk voorstel accepteren.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
28 augustus 2017
Bron: Provincie Antwerpen
Nieuwsarchief:   

Meer nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba