Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Nelissen Steenfabrieken bouwt nieuw BEN-kantoorgebouw  

Nelissen Steenfabrieken bouwt nieuw BEN-kantoorgebouw
Stilstaan is achteruitgaan. Een credo dat ze ter harte nemen bij Nelissen Steenfabrieken in Lanaken. Meer nog, de komende jaren wil het bedrijf op het voorplan treden als dť voorloper in de baksteenbranche. Het eerste wapenfeit? Een bijna-energieneutraal (BEN) kantoorgebouw naar een ontwerp van Architectengroep PSK en UAU Collectiv. Het bedrijf innoveert de volgende drie jaar voor maar liefst 22 miljoen euro, waarvan 1.050.000 euro overheidssteun. Een BEN-kantoorgebouw goed voor 5 miljoen euro markeert het begin van het investeringstraject.

Eyecatcher

Architectengroep PSK en UAU Collectiv bundelden de krachten voor het ontwerp, Gebroeders Caelen is hoofdaannemer van dienst. ďMet een eeuw aan ervaring zien we als familiebedrijf een nieuwe mijlpaal tegemoet: een kantoor als eyecatcher waar we enorm trots op zijnĒ, vertelt commercieel directeur Carlos Jorissen.

Verder internationaliseren

Begin 2018 wil de baksteenfabrikant het nieuwe gebouw betrekken. Van daaruit zal de familie Nelissen haar exportmarkt verder uitbreiden. Carlos Jorissen: ďRuim 60 procent van onze productie is bedoeld voor het buitenland. Dat cijfer gaan we de komende jaren op duurzame wijze opkrikken.Ē
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
22 november 2016
Bron: Redactiebureau Palindroom
Nieuwsarchief:   

Meer nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba