Duurzaam Bouwen

Tesla bouwt nu ook batterijen voor thuisgebruik

Topman Elon Musk van de producent van elektrische auto's Tesla Motors heeft een nieuwe reeks batterijen onthuld voor gebruik in huizen en bedrijven. Er was al enige tijd uitgekeken naar deze nieuwe producten van de autobouwer, die nu het nieuwe onderdeel Tesla Energy opricht.

De thuisbatterij Tesla Powerwall kan op de muur worden gemonteerd. De batterij kan een overschot aan energie uit bijvoorbeeld zonnepanelen opslaan voor later gebruik. De batterijen komen in twee versies, van 7 kilowattuur en 10 kilowattuur, met prijzen van 3000 en 3500 dollar. De levering begint aan het einde van de zomer.

"Ons doel is een fundamentele verandering van de manier waarop de wereld energie verbruikt'', aldus Musk bij de presentatie. "Het doel is een complete transformatie van de gehele energie-infrastructuur van de wereld.''

Om voldoende batterijen te kunnen leveren is Tesla bezig met de bouw van een megafabriek in Nevada van vijf miljard dollar. Die fabriek zal met de massaproductie beginnen van batterijen voor huizen en bedrijven en de elektrische auto's van Tesla.

Ook interessant