Nieuwbouw

Bouwtrend op Batibouw: tijdsbesparing op de werf

Bouwtrend op Batibouw: tijdsbesparing op de werf
Wie gaat bouwen of verbouwen wil dit liefst zo efficiënt mogelijk doen, maar zonder in te boeten op de kwaliteit van de producten en materialen. Meer en meer fabrikanten komen daarom met oplossingen voor de dag die tijd en dus ook kosten op de werf besparen: een perfecte planning, prefabelementen, makkelijk hanteerbare tools en materialen en innovatieve bouwmethoden die het werk op de werf aanzienlijk versnellen. Of wat dacht je van de mogelijkheid om een woning in sneltempo uit te breiden of te isoleren zonder tijdelijk te moeten verhuizen? Tijdens Batibouw 2017 in Brussels Expo van 16 tot en met 26 februari komt u hier van alles over te weten.

Totaaloplossing voor renovatie en (na-)isolatie

Met Façabrick ontwikkelde Wienerberger een totaaloplossing voor zowel het renoveren als (na-)isoleren van gevels. De doordachte combinatie van een isolatieplaat voorzien van wapeningsnet en mortellaag, afgewerkt met steenstrippen, verzekert een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat. Een gevel na-isoleren aan de buitenkant levert grote voordelen op. Zo hoeven de bewoners hun woning niet te verlaten tijdens de werkzaamheden. Koudebruggen of bouwknopen worden tot een minimum herleid en de muren behouden een constante en aangename temperatuur. 

Façabrick van Wienerberger op Batibouw 2017

Verticale woninguitbreiding

Een woning uitbreiden hoeft niet noodzakelijk in de diepte. In veel gevallen is de bestaande fundering en gebouwstructuur voldoende sterk om een verdieping in een licht materiaal te dragen de staalframebouw van het Belgische bedrijf beSteel. Aangezien het overgrote deel van het productieproces in het atelier van beSteel plaatsvindt, moet de aannemer amper materiaal opslaan op de werf. Door het relatief lichte gewicht van de staalframes moet minder zwaar bouwmaterieel worden ingezet, een lichte kraan op een vrachtwagen volstaat al. De prefabricage van de verschillende elementen verkleint de kans op fouten op de werf. Aangezien de structuren tot op 1/10e mm nauwkeurig worden gemaakt, kunnen de ramen al vooraf worden besteld en tijdens de montage mee worden geplaatst. Op amper twee dagen is zo een nieuwe verdieping wind- en waterdicht gemonteerd.

beSteel: Paleis 5, stand 301

beSteel op Batibouw 2017

Ook interessant