Interieur

Kanjer van een voorraadkast op Batibouw 2013

Het tekort aan opbergruimte in de keuken zorgt voor ergernis, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek. Op Batibouw 2013 zet Blum de Space Tower - dé opbergkampioen onder de keukenkasten - in de kijker. Met dit kasttype vergroten de opbergmogelijkheden aanzienlijk. Bovendien is Space Tower ook ergonomisch een aanrader.
Sedert vele jaren en in nauwe samenwerking met Duitse universiteiten observeert en bestudeert Blum wereldwijd de keuken van verschillende doelgroepen (grote gezinnen, singles, jongeren, senioren, andersvaliden, hobbykoks, etc.): de handelingen, de bewegingen, het comfort, de obstakels en de ergernissen.

Uit deze onderzoeken blijkt dat het tekort aan opbergruimte een steeds terugkerende ergernis is, zowel bij oude(re) keukens als bij recent geplaatste keukeninrichtingen.

Vanuit de vraag hoe je op een bestaande oppervlakte meer opbergruimte creëert, ontwikkelde Blum een nieuw kasttype: Space Tower. Aan de buitenkant ziet Space Tower eruit als een gewone keukenkast met opendraaiende deur(en). De kast toont haar ware aard aan de binnenkant. In plaats van legplanken is Space Tower uitgerust met binnenladen.

Van alle beschikbare keukenkasttypes beschikt Space Tower over de hoogste opbergcapaciteit. Doordat de binnenlades volledig uittrekbaar zijn, is de inhoud steeds volledig én gemakkelijk bereikbaar, zonder plaatsverlies tussen de laden. Dat zorgt voor een ferme boost van de opbergmogelijkheden: ruim 30% meer dan in een keukenkast met legplanken.



Ook in vergelijking met een apothekerskast is Space Tower niet te kloppen. Een apothekerskast mag dan een ruime indruk geven, de praktijk wijst uit dat er in dit kasttype minder kan dan in een keukenkast met legplanken. Dat is te verklaren door de verloren ruimte tussen de niveaus die nodig is om de inhoud bereikbaar te houden.

Space Tower is niet alleen een voltreffer inzake opbergmogelijkheden. Ook wat functionaliteit betreft zit het snor. Dankzij de volledig uittrekbare laden krijg je steeds een goed zicht op de volledige inhoud, die gemakkelijk bereikbaar is vanaf drie zijden. Met behulp van de flexibele indelingen voor voorraad en flessen deel je de laden overzichtelijk in.

De laden lopen vederlicht, sluiten fluisterstil dankzij de geïntegreerde Blumotion-dempingtechniek, en kunnen uitgerust worden met geleiders voor 30 kg, 50 kg of zelfs 65 kg draagkracht. De laden zijn beschikbaar in diverse dieptes en hoogtes. De breedte is flexibel, wat maakt dat je Space Tower perfect kan afstemmen op je keukensituatie.

Dat Space Tower ook ergonomisch een juiste keuze is, zal je jarenlang dagelijks aan den lijve ervaren. Bij het opentrekken van de lade krijg je onmiddellijk gemakkelijk toegang tot de volledige inhoud, zonder belasting van rug, schouders of knieën.

Keukenexpertise
Blum ontwikkelt haar oplossingen die bijdragen tot meer functionaliteit en ergonomie in de keuken vanuit de kennis die ze heeft opgebouwd door jarenlang wereldwijd onderzoek in samenwerking met gerenommeerde onderzoeksinstituten. Alle kennis werd samengebracht in ‘Dynamic Space` - ideeën van Blum voor een praktische keuken.

Voor meer informatie over Dynamic Space, kijkt u op www.blum.com

Heb je bouwplannen of is je keuken aan vernieuwing toe, dan kan je op Batibouw 2013 terecht bij Blum voor persoonlijk keukenadvies. Beschik je reeds over een plan, dan breng je dat best mee. Zo ben je zeker van concreet advies op maat. Inschrijven voor een gratis adviessessie van een half uur met een keukenadviseur kan vanaf 1 februari 2013 via www.orgalux.be.
De sessies vinden plaats op de stand van Blum - Paleis 11, standnummer 11.114.

Ook interessant