Keukens

Nieuw op Batibouw: de ColorGlass koelkast

Op Batibouw 2013 stelt Bosch het nieuwste zwarte, hyperzuinige model van de ColorGlass koelkasten serie voor dat een energie-efficiëntielabel A+++ kan voorleggen. Deze black beauty kan het uitstekend vinden met een contrasterende witte keukeninrichting.
Ook op het vlak van een veilige bewaring van vers en diepgevroren voedingswaren en zuinig energieverbruik is deze coole jongen een haantje de voorste. Een koelvriescombinatie verbruikt 24 uur op 24 energie, jaar in jaar uit. Je hebt er dus alle belang bij om een zuinig toestel in huis te hebben. Dankzij Green Technology inside van Bosch - de som van alle technologieën die resulteren in een lagere energieconsumptie - verbruikt de nieuwste ColorGlass niet meer dan 159 kWu/jaar. Dat stemt overeen met het zeer zuinige energie-efficiëntielabel A+++ en betekent een energiebesparing van maar liefst 50% in vergelijking met een toestel met label A+.

Verse en diepgevroren voedingswaren op een correcte - en dus veilige - manier bewaren, is de ColorGlass op het lijf geschreven. Zo voert het MultiAirflow-systeem ventilatorgestuurde koude lucht aan die gelijkmatig en constant over de volledige koelruimte wordt verdeeld. Doordat overal in de koelkast dezelfde, correcte koeltemperatuur heerst, drogen voedingswaren niet uit en is een veilige, lange(re) bewaring mogelijk.

De functie ‘superkoelen’ draagt eveneens bij tot een veilige voedselkoeling. De functie garandeert de juiste koeltemperatuur ook nadat je de koelkast vult met warme(re) voedingswaren. Na het inschakelen zakt de temperatuur tijdelijk met zo’n 3 °C en voorkomt zo dat het aanvullen een plotse temperatuursverhoging veroorzaakt. Na 6 uren schakelt de functie automatisch uit.

In de ruime, uitschuifbare ChillerBox ligt de temperatuur tot 3 °C lager dan elders in het koelgedeelte. Dat schept de ideale omstandigheden om vers vlees en verse vis op een veilige manier extra lang te bewaren.

De HydroFresh-groentelade is voorzien van een hermetisch afgesloten vochtregelsysteem waardoor groenten en fruit dubbel zo lang vers blijven. De gegolfde bodem verhindert dat de groenten en het fruit in contact komen met condenswater.

De koelvriescombinatie ColorGlass is 1,85 m hoog en 60 cm breed, en kan in totaal 285 liter bevatten, verdeeld over een koelgedeelte van 219 liter en een vriesgedeelte van 66 liter met 3 transparante laden. De elektronische bediening van het koel- en het vriesgedeelte gebeurt afzonderlijk.

De aanbevolen verkoopprijs van de vrijstaande zwarte koelvriescombinatie ColorGlass met energie-efficiëntielabel A+++ bedraagt 1.999,99 euro, inclusief btw en recupel.

U vindt deze nieuwe koelkast op de stand van Bosch op Batibouw 2013 in Paleis 11, stand 315