Duurzaam Bouwen

Groeiend aanbod FSC gelabelde houtproducten op Batibouw

Het aanbod FSC gelabelde houtproducten beschikbaar op de Belgische markt blijft sterk toenemen. Ook op Batibouw 2012 zijn producten met FSC label steeds meer zichtbaar aanwezig, waarbij het onder andere gaat over ramen, deuren, parketvloeren en andere bouw- en interieur toepassingen.

Het FSC label op een houten product geeft de garantie dat het hout waaruit het product gemaakt is afkomstig is uit verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer houdt rekening met het ecosysteem, is sociaal correct én economisch leefbaar.

Zowel het aanbod FSC gelabeld hout als het aantal FSC gecertificeerde aanbieders blijft gestaag toenemen. Meer en meer bedrijven brengen hun FSC gelabelde producten dan ook duidelijk onder de aandacht, zo ook op Batibouw 2012.

“Naast het groeiende aanbod, is uiteraard de toenemende visibiliteit voor FSC gelabelde producten op beurzen zoals Batibouw een goede zaak,” zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België), “omdat het FSC label zo aan bekendheid wint bij kandidaat bouwers en verbouwers én ze meteen tastbare FSC gelabelde producten ontdekken.”

Bij bepaalde Batibouw standhouders zijn buitenramen, deuren, dakramen en parketvloeren met FSC label te vinden, naast nog enkele andere interieurtoepassingen. Wat het gebruik van FSC hout in woningbouw, met houtskeletbouw in het bijzonder, betreft, zijn er voorlopig nog geen FSC gecertificeerde bedrijven vertegenwoordigd op Batibouw.

Bij de volgende FSC gecertificeerde standhouders kan men terecht voor:
  • FSC gelabelde ramen en deuren bij de firma’s Engels en Pierret Systems.
  • FSC gelabelde dakramen op de stand van Fakro (Albintra).
  • FSC parketvoeren bij onder andere de firma’s Par-ky (Decospan) en Vanacker.
  • FSC houten panelen voor trappen en keukenbouw bij Woodloft