Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
Dossier Batibouw 2012

Knauf stelt nieuwe oplossingen voor op Batibouw  

Knauf stelt nieuwe oplossingen voor op Batibouw
Isolatie is het begin van alle energie-efficiëntie… Knauf en Knauf Insulation brengen op Batibouw hun vernieuwende producten in een vernieuwde stand onder de aandacht. Blikvanger bij Knauf is de nieuwe superisolerende Slimtherm 022 gevelisolatieplaat met het bijbehorende Quix XL Slim montagesysteem. Daarnaast demonstreert Knauf ‘live’ de topprestaties van de nieuwe akoestisch isolerende scheidingswanden. Knauf Insulation is met de ECOSE® Technology dan weer de enige glaswolproducent met 100% natuurlijk bindmiddel.

SLIMTHERM 022: DE ‘HOOGRENDEMENTSGEVEL’
Als specialist in gevelisolatiesystemen biedt Knauf een ruime keuze aan energiebesparende en esthetische oplossingen. Bij gevelisolatie wil je natuurlijk zo weinig mogelijk aan ruimte inboeten of het uitzicht van de woning veranderen, en daar is de nieuwe gevelisolatieplaat Slimtherm 022 bij uitstek voor geschikt. Genoemd naar zijn onthutsend lage lambdawaarde of warmtegeleidingcoëfficiënt (vanaf 50 mm λ = 0,022 W/m.K), is hij gemaakt van fenolhars hardschuim en aan weerszijden bekleed met een beschermend vlies. Dat resulteert in een minimale dikte en maximale prestaties, waardoor je bijvoorbeeld maar 50 mm plaat nodig om de vereiste R-waarde van 2,0 m²K/W te bereiken. Gevolg: slankere muren, een groter woonoppervlak én een perfect binnenklimaat. Zodra de isolatieplaten gekleefd en van pluggen voorzien zijn, en het gehele oppervlak met de wapeningsmortel overpleisterd is, kan de gebruiksklare sierpleister SKAP aangebracht worden.

QUIX-XL SLIM: KOUDEBRUGGEN OVERBRUGD
De Slimtherm panelen worden verlijmd en vastgezet met pluggen op metselwerk of beton, of oude stabiele pleisterlagen. De gehele gevel wordt pas superisolerend met toepassing van de daarbij horende plintaansluiting Quix-XL Slim, een montagehaak en clipprofiel zonder enige thermische brug. Tegenover de traditionele aluminium plintprofielen betekent dat maar liefst 30% meer isolerend vermogen. Quix-XL Slim is alles in één: een thermisch isolatiemateriaal, een plintaansluiting en een geleider voor het aanbrengen van pleister.

AKOESTISCH COMFORT BIJ LICHTE SCHEIDINGSWANDEN
De nieuwe Knauf scheidingswanden zijn een hoogstandje van technisch vernuft op het gebied van akoestisch comfort, en dat voor meerdere toepassingen naargelang de behoefte. De gipsplaten met de opstaande profielen Magnum Plus of MW-profielen vangen door hun grote buigzaamheid de geluidstrillingen op en absorberen ze. In combinatie met minerale wol in de spouw wordt de geluidsvoortplanting extra gedempt, terwijl de luchtdoorstroming verzekerd blijft.

Onder de noemer SoundProtection Systems biedt Knauf drie innoverende oplossingen:
  • Diamond Board: dankt zijn naam aan de hardheid en dus ook stootvastheid van de gipsplaat. Ideaal voor drukbezochte ruimtes.
  • Soundshield: met een speciaal afgestemde geluidsafzwakkende kern zijn dit echte ‘geluidsschilden’ tussen ruimtes voor de ultieme privacy.
  • Silent Board: voor de absolute rust en stilte.

Omdat begrippen als decibels en geluiddemping moeilijk voor te stellen zijn, biedt Knauf op Batibouw de mogelijkheid om deze prestaties interactief te beleven.

BOHEBIFLEX, INBOUWGOOTSYSTEEM
Met dit nieuwe systeem wordt de montage van diverse leidingen in nieuwe of bestaande gipsplaatwanden nog eenvoudiger en sneller. Het metalen inbouwgootsysteem Knauf Bohebiflex verkrijgbaar in diverse afmetingen lost twee vaak voorkomende problemen in de bouw op. Enerzijds vermijd je vertraging, wat vaak het geval is doordat afbouwers moeten wachten tot de installateur klaar is met het leggen van de leidingen voor elektriciteit, data en domotica. Anderzijds voorkom je het achteraf in de muur frezen van sleuven voor nieuwe leidingen. De inbouwgoot kan je, dankzij de afneembare wandplint, openen om nieuwe leidingen aan te sluiten. Handig en snel, dat bovendien een aardige kostenbesparing met zich meebrengt. Knauf Bohebiflex is een flexibel en veelzijdig inbouwgootsysteem voor alle gebouwen waar rekening moet worden gehouden met snel aanpasbare systemen voor elektriciteit, data en domotica: kantoren, ziekenhuizen, serviceflats, scholen, hotels, winkelcentra… Het systeem is geschikt voor scheidingswanden, voorzetwanden, houtskeletbouw en prefab betonwanden in nieuwbouw en renovatie. Het systeem is voorzien van de nodige certificeringen op het gebied van akoestiek, mechanische weerstand, brandveiligheid en stabiliteit.

HET BUITENBEENTJE VAN KNAUF INSULATION
ECOSE® Technology van Knauf Insulation is het enige minerale wol bindmiddel zonder formaldehyde, gebaseerd op duurzame grondstoffen (tot 78% gerecycleerde grondstoffen en glas) in plaats van petrochemische derivaten. Dus ook geen fenol, acrylaten of andere bleekstoffen. De ‘natuurlijk’ bruine glaswol is gemakkelijker te snijden, voelbaar zacht, geurloos en geeft weinig stof af. Symbool voor deze nieuwste generatie glaswolproducten van Knauf Insulation is het bruine kuiken: zacht voor de handen en vriendelijk voor het milieu. De cijfers spreken voor zich: deze glaswol bespaart 500x meer energie dan voor de productie nodig is. Onbeklede glaswol met ECOSE® Technology levert een bovendien belangrijke bijdrage tot een betere binnenluchtkwaliteit, getuige de Eurofins Indoor Air Comfortcertificering.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
7 maart 2012
Bron: RCA

Dossier Batibouw 2012:

Nieuwsarchief:   
 

Meer over Isolatie


Producten voor Isolatie


Video`s over Isolatie


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba